Dekan

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) je od svog osnivanja pa do danas prošao sve faze razvoja i izrastao u snažnu, autonomnu i respektabilnu visokoškolsku instituciju. Sa ponosom ističemo da Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment ima 13 akreditovanih studijskih programa na sva 3 nivoa akademskih studija, od toga 6 studijskih programa osnovnih akademskih studija, 4 studijska programa master akademskih studija i 3 studijska programa doktorskih akademskih studija. FIMEK je akreditovan za bavljenje naučno-istraživačkim radom, koji je temelj razvoja svake naučne institucije, i to u dva polja: društveno-humanističkom i tehničko-tehnološkom. Na ovaj način Fakultet kontinuirano podiže opšte i posebne kompetencije nastavnog kadra, što mu je omogućilo da se, u oštroj konkurenciji, pozicionira kao visokoškolska institucija sa visokim kredibilitetom.

FIMEK posvećuje posebnu pažnju poboljšanju sistema upravljanja kvalitetom i u tom kontekstu podstiče se kontinuirano usavršavanje zaposlenih, kako bi obezbedio dalji razvoj fakulteta. Prioritet strategije razvoja Fakulteta je selekcija mladih kadrova, jer su upravo mladi ljudi najveći nosioci entuzijazma i ideja, željni dokazivanja svojevrsan garant napretka, razvoja i uspeha.

Jačanje međunarodne saradnje i realizacija mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja, ali i studenata predstavlja važan segment našeg sistema. Sticanje teorijskih znanja se upotpunjuje praktičnim veštinama, kroz povezivanje s privrednim i javnim organizacijama i ustanovama, koje su potencijalni poslodavci za diplomirane studente. Inoviranje studijskih programa i nastavnih sadržaja, kao i uvođenje novih studijskih programa u službi je podizanja kvaliteta nastavnih aktivnosti i obezbeđivanja stručnijih kadrova za izazove u savremenom poslovnom okruženju. Nastavićemo i dalje da modernizujemo nastavni proces uključujući interaktivnost, digitalizaciju, tj. prilagođavanje savremenim trendovima u visokom obrazovanju.

Naš strateški cilj jeste da postanemo još prepoznatljivija visokoškolska institucija, ne samo u nacionalnim već i u regionalnim, pa i u međunarodnim okvirima. Negovaćemo i dalje proaktivan i moderan pristup visokom obrazovanju.

Biti dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment je časna i odgovorna dužnost i trudiću se da je obavljam na najbolji mogući način.

Postanite deo FIMEK zajednice, biće mi zadovoljstvo da se zajedno radujemo novim uspesima!

Prof. dr Marko Carić
Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment
Više iz ove kategorije O Fakultetu »

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle