U okviru programa stručne prakse u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, studentkinja IV godine studija Tijana Đorđijevski imala je priliku da upotpuni svoje teorijsko znanje praktičnim iskustvom u NLB banci a.d.

Praksu sam obavljala u NLB banci a.d. Beograd u ekspozituri Merkator u Novom Sadu, koja posluje sa fizičkim i pravnim licima. Tokom dve nedelje trajanja prakse, upoznala sam se sa načinom i organizacijom rada banke, odnosima sa klijentima, kao i odnosima među zaposlenima u banci.

Kao najznačajnija znanja i iskustva koja sam stekla tokom trajanja stručne prakse u periodu od dve nedelje izdvojila bih znanja i iskustva o procedurama, načinu i metodama rada sa klijentima sa mesta kreditnog službenika, o procedurama i potrebnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva za gotovinske i namenske kredite, otvaranje i zatvaranje računa, odlaganje novca na štednju, pravila i procedure u vezi sa odlaganjem, arhiviranjem i kontrolom dokumentacije, načinima privlačenja klijenata. Zaposlene u banci su mi prenele sva neophodna znanja, upoznale su me sa pravilima i načinom rada banke, Na sva moja pitanja uvek sam dobijala adekvatan odgovor uz dodatna objašnjenja i primere iz prakse koji su mi veoma značajni i korisni. Tokom obavljanja prakse, stekla sam veoma bitna praktična znanja i iskustva koja će mi biti od velikog značaja i koristi u budućem radu.

Zahvaljujem Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžmet u Novom Sadu na ukazanoj prilici i prof. Jeleni Vapi Tankosić na organizovanju prakse.

Tijana Đorđijevski

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle