Studenti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, u okviru nastave na predmetima menadžment i preduzetništvo, posetili su Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine, u organizaciji asistenkinje Tatjane Vučurević.

Goran Savić, direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine, dočekao je i pozdravio studente, i u uvodnoj reči poželeo im dobrodošlicu. Takođe, studentima se predstavila i Jelena Trenkić, šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing, i održala predavanje. Tema predavanja je bio kratak istorijat osnivanja Razvojnog fonda AP Vojvodine, delatnosti i ciljevi, zatim ko su članovi i organi Fonda. Kao jedni od glavnih ciljeva spomenuti su razvoj privrede i poljoprivrede, podsticanje osnivanja malih i srednjih preduzeća i razvoj preduzetništva, podsticanje socijalnog preduzetništva a sve kroz konkurse za dodelu kredita, u primeru navedenim, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima ili privrednicima. Pričalo se o kreditnim linijama, uslovima kreditiranja a sve u cilju povećanja obima, efikasnosti i inteziviranja poljoprivredne proizvodnje i podržavanja privrednih subjekata koji proizvode i izvoze. Prikazana je i organizaciona šema zaposlenih samog Fonda, što je studente posebno zainteresovalo jer su neki od njih mogli sebe da zamisle upravo na ovim radnim mestima, kada diplomiraju i izađu kao kvalifikovani diplomci sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, između ostalog i iz oblasti menadžmenta i preduzetništva.

Asistentkinja Tatjana Vučurević se zahvalila direktoru Razvojnog fond AP Vojvodine i Jeleni Trenkić, šefu odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing na održanom predavanju i prilici da studenti vide i čuju reč više o načinu i ciljevima poslovanja samog Fonda.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle