POSETA STUDENATA PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE U NOVOM SADU

Studenti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, u pratnji asistentkinje Tatjane Vučurević, učestvovali su u radionici u okviru nacionalnog projekta ,,Budućnost za#5'' koji je pokrenila ,,Unija srednjoškolaca Srbije'' a podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca – Cola Fondacije. Radionica je održana u prostorijama Privredne komore Srbije u Novom Sadu.

,,Budućnost za#5'' je nacionalni projekat koji ima za cilj da edukuje mlade ljude kako da pronađu odgovorajući posao za sebe u skladu sa sopstvenim preferencijama, budu aktivniji i hrabriji u tom procesu, sa ključnim elementom a to je konstantno učenje bilo ono formalno ili neformalno.
Radionica je bila podeljena u dve tematske celine u kojoj su studenti prvo čuli predavanje pod nazivom ,, Works at SAM SVOJ GAZDA'', gde su saznali šta im je sve potrebno za osnivanje preduzeća, koji su to osnovni pojmovi poslovanja kao i koje forme preduzeća postoje i šta je potrebno za vođenje sigurnog poslovanja. Tokom drugog dela radionice predstavili su se mladi preduzetnici koji su govorili o svom poslovanju od početnih koraka same ideje pa do realizacije. Uspešna preduzetnica, osnivač online pretplate globalnih brendova, koji stižu na kućnu adresu, govorila je o teškoćama i prednostima koje ovaj savremen vid poslovanja nosi, kroz iskustva u radu sa specifično ženskom populacijom.
Studenti su aktivno učestvovali u radionici gde su pokazali znanje iz predmeta Menadžment, a u okviru kog je učešće u ovom projektu označeno kao praktični deo nastave.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle