SNAGA ZNANJA U PRAVNO – POSLOVNOJ ŠKOLI BEOGRAD

Snaga Znanja je projekat podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Grada Novog Sada, Unije Poslodavaca Srbije i drugih, a koji ima za cilj širenje svesti o značaju prenosivih (transferzalnih) veština, odnosno soft skills-a.

Autor projekta je doc. dr Jelena Vukašinović, član Radne grupe Vlade Republike Srbije za izradu Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje, na koji se oslanja i projekat Snaga Znanja.

Prvo predavanje Snaga Znanja doc. dr Jelena Vukašinović održala je u Pravno – poslovnoj školi Beograd u Beogradu. Pune učionice svedoče o tome da su maturanti itekako zainteresovani da čuju svako predavanje koje je u vezi sa znanjem i obrazovanjem. Akcenat na predavanju stavljen je na povećanje svesti mladih ljudi o tome da su znanja i veštine koje se stiču na visokoškolskim ustanovama ključne za razvoj kompetencija i sposobnosti neophodnih za uspešnu karijeru. Prof. dr Jelena Vukašinović maturantima ove srednje škole navela je i detaljno objasnila sve transferzalne veštine ključne za njihov dalji razvoj a tom prilikom, ona je takođe, istakla i to da su oba fakulteta Univerziteta Privredna Akademija – Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu - FIMEK i Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prepoznali značaj ove teme ne samo kroz podršku koju su pružili projektu već i kroz politiku koju sprovode a koja se ogleda u: interaktivnoj nastavi, organizovanju, vođenju i sprovođenju delatnosti Centra za razvoj karijere, organizaciji specijalističkih kurseva, itd.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle