ponedeljak, 02 februar 2015 09:28

Ugovor o saradnji Fakulteta za ekonomiju i inženejrski menadžment u Novom Sadu sa Naučnim institutom za veterinarstvo Novi Sad

U organizaciji Kancelarije za Ekologiju i Inženjerski manedžment u agrobiznisu 30. 01. 2015. godine potpisan je Ugovor o saradnji  Fakulteta za ekonomiju i inženejrski menadžment u Novom Sadu sa Naučnim institutom za veterinarstvo Novi Sad.

U poseti Institu bila je šef kancelarije prof. dr Jelena Bošković sa doktorantom Ekologije  msr. Nadicom Jovanović. Saradnja obuhvata više nivoa i to: obezbeđivanje stručne prakse za studente studijskih programa FIMEK-a Ekologije i Inženjerskog menadžmenta u agrobiznisu, izrada završnih radova na svim nivoima studija, učestvovanje u zajedničkim projektima,  uključivanje studenta na doktorskim studijama na projekte u  cilju izrade doktorskih disertacija,  predavanje po pozivu eksperata Instituta po određenim tematima koji su interesantni za studente nevedenih studijskih programa i učestvovanje naučnika Instituta u komisija za izradu i odbarnu doktorskih disertacija.  Naučni Institut za veterinarstvo Novi Sad spada u vodeću načnu instituciju u oblasti veterinarske medicione u regionu Zapadnog Balkana. Ova naučna institucija se  bavi naučnoistarživačkim radom u  sledećim oblastima: istraživanja i eksperimentalnog razvoja u biotehničkim naukama i tehnološkom razvoju; istraživanja i eksperimentalni razvoj u medicinskim, multidisciplinarnim naukama i zaštiti životne sredine. Naučnotehnološka saradnja u oblasti stočarstva: transfer i primena naučnih rezultata u praksi.
Specijalistički rad u oblasti: prevencije, dijagnostike, suzbijanja, i iskorenjivanja zaraznih bolesti životinja i zoonoza, reprodukcije i kliničkih ispitivanja. Tehničko ispitivanje i analiza: biološkog materijala poreklom od životinja, namirnica životinjskog porekla, hrane za životinje, lekova i medicinskih sredstava koji se upotrebljavaju u veterini. Institut  takođe danas vrši: Laboratorijska ispitivanja biološkog materijala:Imunološka ispitivanja, Bakteiološka ispitivanja, Virusološka ispitivanja, Parazitološka ispitivanja, Mikološka ispitivanja, Biohemijska ispitivanja, Hematološka ispitivanja, Citološka i citogenetska ispitivanja.
Ispitivanja proizvoda i sirovina životinjskog porekla i to: Organoleptička ispitivanja, Mikrobiološka ispitivanja, Prisustvo rezidua i Fizičko-hemijska ispitivanja.Ispitivanja hrane za životinje: Organoleptička ispitivanja, Mikrobiološka ispitivanja, Prisustvo rezidua i Fizičko-hemijska ispitivanja.
Ispitivanje lekova i medicinskih sredstava koja se koriste u veterinarskoj medicini:Organoleptička ispitivanja, Mikrobiološka ispitivanja, Biološka ispitivanja i Fizičko-hemijska ispitivanja. Epizootiološka i klinička ispitivanja, klinička i laboratorijska ispitivanja reproduktivnih poremećaja kod domaćih životinja. Naučno istaživačka ispitivanja: Nacionalni naučnoistraživački projekti i Međunarodniprojekti (FP7, IPA, COST, ...). Ovo su različite delatnosti Nuačnog instituta za veterinarstvo Novi Sad  gde studjski program Ekologija i Inženejrski menadžment u agrobiznisu mogu naći zajednički naučni interes u dobrobit i društvenu odgovornost naučnih istarživanja i edukaciji studenta  na svim nivoma studija, posebno usavršavanje u laboratorijam koje su opremljene sa nasvremenijom opremom.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle