21 maj 2024

Poseta 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Studenti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment organizovano su 20. maja 2024. godine posetili 91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Prvi deo posete odnosio se na prisustvovanje stručnoj konferenciji, odnosno tematskim predavanjima iz oblasti održive poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, cirkularne ekonomije i zaštite životne sredine – primeri Dobre poljoprivredne prakse.

Nakon toga, zajedno s profesorima studenti su obišli štandove i upoznali se sa najnovijim tehnološkim dostignućima i savremenim trendovima iz poljoprivrede.

Osim što su iskoristili priliku da istraže izložbene prostore, prisustvuju tematskim predavanjima, koja pokrivaju ključne aspekte savremenog agrobiznis koncepta, ovo je bila prilika da upotpune stečena teorijska znanja i da se povežu s predstavnicima poslovnog sektora.

Tokom posete, prof. dr Aleksandar Ašonja je istakao da je ovo dobar način da se studentima prenesu najnovija znanja iz poljoprivrede, da se upoznaju sa savremenim agrobiznis sistemom, koji se zasniva na znanju, novim tehnologijama i povezivanju sa različitim stejkholderima. Dok je prof. dr Radivoj Prodanović, istakao da je prisustvovanje tematskim predavanjima dragoceno iskustvo, koje će im omogućiti da prošire svoje znanje i steknu uvid u aktuelne trendove u agroindustriji.

Poseta je, takođe, pružila priliku studentima da se povežu sa stručnjacima i liderima u agroindustriji, što može biti od ključnog značaja za njihovu buduću karijeru.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle