23 maj 2024

91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu završen je u četvrtak, 23. maja 2024. godine

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu koji je bio organizovan između 18. i 23. maja 2024. godine, predstavlja jedan od najznačajnijih i najposećenijih događaja u oblasti poljoprivrede u regionu. Sajam je svečano otvoren 18. maja, uz prisustvo visokih zvaničnika i predstavnika poljoprivrednih organizacija. Preko 1.500 izlagača iz 30 zemalja predstavilo je svoje proizvode i usluge. Na sajmu je izložen širok spektar poljoprivrednih mašina, alata, semena, hemikalija, i prehrambenih proizvoda i domaćih životinja. Održana su različita takmičenja, uključujući izbor najboljih poljoprivrednih proizvoda i tehnologija, kao i takmičenja u kvalitetu domaćih životinja.

Organizovane su brojne konferencije i radionice na teme poput održive poljoprivrede, digitalizacije u poljoprivredi, i klimatskih promena, gde je prof. dr Nikola Puvača svojim izlaganjem na temu problema mikotoksina prisutnih u hrani na zdravlje i produktivnost koka nosilja i proizvodnju konzumnih jaja otvorio Konferenciju „Stočarstvo od njive do trpeze“, 23.05.2024. godine u 11h u Master centru sajma i izazvao veliko interesovanje brojnih posetilaca i slušalaca. Takođe, veoma zanimljiva i aktuelna predavanja su održale i kolege prof. dr Puvače sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Katarina Nenadović i prof. dr Milutin Đorđević na teme dobrobiti životinja i afričke kuge svinja.

Budući da je sajam pružio platformu za B2B sastanke, omogućavajući poljoprivrednicima i kompanijama da uspostave nove poslovne kontakte i prošire mrežu saradnika, prof. dr Puvača je obavio i sastanak sa direktorom kompanije Agropanonka Aleksandrom Švonjom o daljim koracima i novim projektima, a sa kojim FIMEK već ima dugu i uspešnu saradnju.

Sajam je posetilo više od 120.000 ljudi, uključujući poljoprivrednike, stručnjake, studente i širu javnost, a bilo je organizovano više specijalnih događaja, uključujući degustacije hrane, prezentacije novih proizvoda i demonstracije poljoprivrednih mašina i raznih alata.

91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu bio je izuzetno uspešan, privlačeći veliki broj izlagača i posetilaca, te pružajući značajnu platformu za razmenu znanja i iskustava u oblasti poljoprivrede. Fokus na održivu poljoprivredu i inovacije pokazao je važnost prilagođavanja savremenim izazovima i mogućnostima u poljoprivrednoj industriji, te prof. dr Puvača poziva sve studente, zaposlene na fakultetu, kao i ostale zainteresovane koji do sada nisu imali priliku da posete neki od prethodnih sajmova, da posete sledeći 92. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu koji se tradicionalno održava u mesecu maju svake godine.

Preuzmite sve slike sa Google Drive-a. Otvori link

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle