10 jul 2023

Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment dodeljeno rešenje o finansiranju kratkoročnog projekta

U holu Vlade Vojvodine 30.06.2023. godine Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević uručio je rešenja o odobravanju finansiranja kratkoročnih projekata od interesa za razvoj naučnoistraživačke delatnosti u AP Vojvodini u 2023. godini, predstavnicima visokoobrazovanih institucija, među kojima se našao i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK.

Prof. dr Radovan Vladisavljević, prodekan za finansije na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment prisustvovao je dodeli rešenja u ime Fakulteta. Koordinator projekata pod nazivom „Analiza faktora za unapređenje upravljanja kvalitetom vazduha u urbanim sredinama“, koji je dobio pozitivno mišljenje stručnih komisija, je prof. dr Aleksandra Čavić.

Sekretar Milošević je istakao da se pri oceni projekata vodilo računa o opravdanosti istraživanja, primenjivosti rezultata, kompetentnosti istraživača i značaju projekta za naučnoistraživačku zajednicu u AP Vojvodini. Od 42 odobrena projekta, podržana su četiri projekta sa privatnih fakulteta, dok je 38 sa Univerziteta u Novom Sadu, među kojima je i sedam sa instituta.

Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedila 30 miliona dinara za realizaciju javnog konkursa na kom su odobrena 42 projekta iz osam naučnih oblasti: tehničke, prirodno-matematičke, medicinske, biotehnologija i poljoprivreda, društvene i humanističke, tehnološke, pravne i ekonomske, i sportske.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle