01 apr 2023

Sporazum o saradnji sa International American University

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 31.3.2023. godinе potpisan je sporazum o saradnji sa International American University. Tim povodom Fakultet su posetili dr Linjie Chou Zanadu i njegovo kraljevsko visočanstvo princ Mongolije Steven Borjigin.

Ugovorom je predviđena saradnja FIMEK-a i IAU u pogledu mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, razmena literature, ali i zajednički studijski programi na čijem će razvoju institucije raditi kako bi ponudile dvojnu diplomu zainteresovanim studentima.

Dr Linjie Chou Zanadu je na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment održao i predavanje za sve zainteresovane o novom putu svile, pod originalnim nazivom „Belt and Road Initiative: A call for non-Anglo multipolarity.“

Dekan Fakulteta, prof. dr Marko Carić pozdravio je okupljene i tom prilikom dodelio titule počasnih predavača mongolskom princu Stevenu Borjiginu i dr Linjie Chou Zanadu. Princ Mongolije Steven Borjigin i dr Linjie Chou Zanadu dodelili su priznanja prof. dr Marku Cariću i prof. dr Mirjani Radović Marković.

Dekan FIMEK-a, Marko Carić izjavio je da se ovim sporazumom o saradnji razvijaju kvalitetne internacionalni akademski odnosi. „Želimo da pružimo studentima mogućnost da tokom studiranja kod nas eventualno steknu i diplomu u inostranstvu, ili kad završe obrazovanje kod nas da imaju mogućnost nastavka obrazovanja na master studijama. Takođe, i našim masterantima mogućnost nastavka doktorskih studija na prestižnim američkim i svetskim univerzitetima“, istakao je prof. dr Marko Carić.

Nagrada "Pukovnik Kentakija" je najviša počasna titula koju dodeljuje guverner države Kentaki i najpoznatija je od brojnih počasnih nagrada koje dodeljuju guverneri Sjedinjenih Država. Dodeljuje je od 1813. godine zaslužnim licima iz Sjedinjenih Država i ostatka sveta. "Pukovnik Kentakija" se tradicionalno smatra ambasadorom dobre volje države Kentaki. Prof. dr Mirjana Radović-Marković je prvi dobitnik ovog priznanja za naučni i pedagoški rad iz Srbije zahvaljujući dugogodišnjem radu sa američkim studentima kao i za desetak monografija objavljenih od strane najeminentnijih izdavača u Americi.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle