26 okt 2022

Informacija, motivacija, znanje

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 25.10.2022. godine održana je debata za srednjoškolce u okviru projekta „Informacija - Motivacija – Znanje“.

Projekat „Informacija - Motivacija – Znanje“ se realizuje u okviru javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u periodu od maja do novembra 2022. godine. Realizuje ga Udruženje Asistent iz Novog Sada u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment i drugim partnerima.

Program odgovara na društvene potrebe, odnosno potrebe za povećanjem informisanosti mladih i stavlja ih u poziciju da dobiju priliku za bavljenje temama koje ih interesuju. Time stiču nova iskustva, znanja i veštine značajno unapređujući svoje sposobnosti kako da se informišu iz različitih oblasti na pravilan način. Projektne aktivnosti su tokom realizacije projekta bile usmerene na tri teme: zdravi stilovi života, bezbednost na internetu i bezbednost u saobraćaju. Na navedene teme bile su održane radionice u srednjoj školi MC „Vision“, srednjoj školi „Lukijan Mušicki“ iz Temerina, saobraćajnoj školi „Pinki“ iz Novog Sada i tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Inđije, kao i na na karting stazi – Motodrom Kula i u okviru nekoliko manifestacija posvećenih mladima. Na ovaj način veliki broj srednjoškolaca imao je priliku da dobije informacije koje im mogu poslužiti da unaprede svoje znanje o temama bitnim za njihov život, kako u školi tako i u porodičnom okruženju. Stručni predavači su podstakli i motivisali mlade da se nakon predavanja uključe i u praktične aktivnosti.

Projekat je završen debatom na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u kojoj su učestvovali srednjoškolci koji su upoznati sa temama debate kroz radionice. Učenici su imali priliku da iznesu svoje stavove „za“ i „protiv“ na pet različitih tema. Debata nije imala takmičarski karakter tako da su svi učesnici nagrađeni prigodnim poklonima FIMEK-a.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle