20 feb 2020

Održano još jedno finale takmičenja ,,FIMEK nagrađuje znanje 2020’’

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 19.2.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“. Takmičenje je počelo 28.1.2019. godine u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Od prijavljenih 45 škola iz 23 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija i ekonomska škola ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ iz Odžaka, Gimnazija ,,Žarko Zrenjanin’’ iz Vrbasa i Srednja stručna škola ,,Branko Radičević’’ iz Rume. Najbolje se pokazala i odnela pobedu u finalu Gimnazija iz Vrbasa.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje.

Finaliste i njihove navijače pozdravili su prof. dr Radovan Vladisavljević, prodekan za nastavu na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, koji im je poželela puno uspeha kako u takmičenju tako i njihovom daljem obrazovanju i izrazio zadovoljstvo što je izuzetan broj srednjih škola u Vojvodini prepoznalo pozitivan koncept takmičenja u organizaciji i realizaciji FIMEK-a. Prisutnima se obratio i doc. dr Marko Stanković, u ime Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Regularnost takmičenja, pratio je žiri u čijem sastavu su bili: prof. dr Radovan Vladisavljević, prof. dr Jelena Bošković i doc. dr Marko Stanković, dok je prof. dr Zdravko Živoković, kreator slagalice „Doris“ zadao takmičarima dodatni zadatak.

Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici, maturanti Gimnazije ,,Žarko Zrenjanin’’iz Vrbasa dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihovom izboru, kao i stipendiju za sve četiri godine studija na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, takođe po izboru pobedničke ekipe. Drugoplasirana ekipa, maturanti Gimnazije i ekonomske škole ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ iz Odžaka, pored popusta na školarinu u vrednosti od 40% na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dobili i večeru za četvoro u Resto bar-u ,,Priča’’ i knjige izdavačke kuće The English Book . Treća nagrada, 30% popusta na prvu godinu studija na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, otišla je u ruke maturantima Srednje stručne škole ,,Branko Radičević’’ iz Rume.

Maturanti su se tokom takmičenja nadmetali u oblastima opšte kulture i informisanosti, a svaka škola je učestvovala sa svoja tri izabrana učenika. U finalu su maturanti dobili i dodatne zadatke, prvo je dr Zdravko Živković, finalistima takmičenja zadao da reše mozgalicu „Doris”, čiji je kreator, a koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G. Drugi dodatni zadatak u finalu bio je da maturanti pokažu i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem poslovnog problema, koji im zadao prof. dr Radovan Vladisavljević. Slagalicu Doris najkreativnije su rešili maturanti Srednje stručne škole ,,Branko Radičević’’ iz Rume  dok je najbolji preduzetnički zadatak iznela Gimnazije i ekonomske škole ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ iz Odžaka.

Kroz nagradnu igru na Facebook mreži koja je organizovana za sve škole koje su učestvovale u kvalifikacijama takmičenja obezbeđena je specijalna nagrada. Za specijalnu nagradu izborili su se takođe maturanti Gimnazije iz Vrbasa. Specijalna nagrada za nagradnu igru na instagramu otišla je u ruke Gimnazije i ekonomske škole ,,Svetozar Miletić’’iz Srbobrana osvojila tablet u instagram nagradnoj igri.

Na kraju takmičenja, predstavnici marketing kancelarije Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment uručili su zahvalnice svim prijateljima FIMEK –a koji su dali podršku realizaciji takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle