23 okt 2018

Doc. dr Nikola Puvača učesnik na Međunarodnom kongresu "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane’’ u Novom Sadu

Svečano otvaranje 4. Međunarodnog kongresa "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane" i 18. Međunarodnog simpozijuma ,,Tehnologija hrane za životinje’’ a u okviru događaja ,,Food Tech’’, održano je 23.10.2018. godine u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) u kongresnom centru Master, u Novom Sadu.

U okviru kongresa naučnici iz ukupno 23 zemlje predstaviće rezultate najnovijih naučnih dostignuća iz oblasti nauke o hrani i nauke o hrani za životinje u okviru 80 usmenih i 190 saopštenja predstavljenih u okviru poster sekcije.

Među učesnicima je i naš doc. dr Nikola Puvača, član naučnog odbora Simpozijuma, koji će predstaviti svoja istraživanja pod nazivom "Dietary allicin (diallyl-thiosulfinate) influence on chicken meat quality, cholesterol concentration, lipid oxidation and blood lipid profile" u vidu usmenog sapštenja, kao i dva naučna rada pod nazivom "The poultry red mite Dermanyssus gallinae: biology and significance of essential oils as the natural repellents" i "Effects of Artevida® nutritional formula in early stage of broiler chicken nutrition" u okviru poster sekcije.

Ceremoniji svečanog otvaranja kongresa pristustvovali su visoki zvaničnici iz političkog života Srbije, predstavnici Evropske komisije, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, predstavnici Republičkog ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, predstavnici Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine, te brojni gosti iz zemlje i sveta.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle