11 okt 2018

Održano predavanje „Misli pametno – recikliraj“ u okviru projekta „Green Fashion“

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u sredu 10.10.2018. godine održano je predavanje na temu “Misli pametno - recikliraj” u okviru projekta “Green Fashion” koji je finansiran od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Predavanje je održala prof.dr Jelena Kiurski, rukovodilac katedre za Ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Projekat “Green Fashion” sufinansiran je od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola, kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) . 

Uvodnu reč na predavanju je imala Tamara Krstić, direktorka marketing FIMEK-a, koja je ukratko predstavila naredne aktivnosti u okviru realizacije samog projekta i pozvala prisutne srednjoškolce iz Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“ i srednje škole MC Vison u Novom Sadu, da naprave modele za učešće u Modnoj Reviji – GREEN FASHION koja će se održati krajem novembra na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment.
Prof.dr Jelena Kiurski je govorila na temu reciklaže, fazama sprovođenja reciklaže, postupcima razdvajanja otpada i obradi otpada. Pored toga upoznala je prisutne srednjoškolce sa dva značajna ekološka aspekta na koja utiče reciklaža. Predstavljene su zanimljivosti samog procesa, kao i ekološke zapovesti.
Jedna od vršnjačkih edukatora, Elena Ignjatić, istakla je da je cilj projekta promena svesti mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativni i aktivan način kroz interaktivna predavanja i reciklažne radionice. „Edukacija mladih predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolaca i studenata, kao i ostalih mladih o zaštiti životne sredine mora da se radi na način koji je prijemčiv ovim ciljnim grupama. S tim u vezi naš predlog jeste da se sakuplja reciklažni materijal, a da se potom od istog prave odevni predmeti koji će imati svoju promociju na modnoj reviji koja će biti održana u prostorijama FIMEK-a.“ – naglasila je Elena Ignjatić.
Srednjoškolci su mogli da čuju zaključak da reciklaža predstavlja jedan od najboljih načina za očuvanje životne sredine, što i predstavlja cilj samog projekta, a to je promena svesti mladih o važnosti recikliranja.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle