02 okt 2018

Svečani prijem nove generacije studenata FIMEK –a

Svečani prijem brucoša održan je 1.10.2018. godine u amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’, povodom prijema studenata u akademsku 2018/2019. godinu. Novoj generaciji studenata obratili su se prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Predsednica Saveta Univerziteta prof. dr Marijana Carić pozdravila je brucoše ispred Saveta Univerziteta i menadžmenta Rektorata i naglasila da Univerzitet beleži konstantan napredak, od akreditacija novih studijskih programa do fakulteta koji su kao novi članovi ušli u sastav Univerziteta, potpisanih ugovora za međunarodnu saradnju i permanentnom unapređenju kvaliteta u nastavnom i naučnoistraživačkom procesu. 

Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment poželeo je dobrodošlicu studentima prve godine studija i istakao da je FIMEK, pored 15 studijskih programa na tri nivoa studija, akreditovao i studijski program doktorskih akademskih studija, Računarska tehnika i informatika. „Akreditacija ovog programa doktorskih studija, FIMEK posebno izdvaja od ostalih privatnih fakulteta, na pomenutom naučnom polju.“, naglasio je prof. dr Dragan Soleša. Pored navedenog, prof. dr Dragan Soleša je govorio o novim projektima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, kao i aktivnostima projektnog tima Fakulteta na domaćim i međunarodnim projekima. Na kraju, prof. dr Dragan Soleša je naglasio da će studenti tokom studija steći znanja i kompetencije koje će im obezbediti status najboljih u struci i još jednom poželeo brucošima uspeh i sreću.
Na kraju, Tamara Krstić, direktorka marketinga Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, predstavila je mentore svakog studijskog programa i pozvala studente da se uključe u vannastavne aktivnosti Fakulteta, kao i u rad Studentskog parlamenta, kako bi stekli nova iskustva, veštine i znanja. Svečani prijem završen je podelom udžbenika nakon čega su brucoši sa svojim mentorima nastavili svoj prvi studentski dan na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle