07 jun 2017

Tribina "Put ka uspehu"

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske tekvondiskinje, sa trenerom i osnivačem TK Galeb Draganom Jovićem 29.05.2017. godine održali su tribinu na temu ,,Put ka uspehu'' studentima FIMEK – a i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša je poželeo dobrodošlicu gostima, i izrazio čast i zadovoljstvo što su vrhunske sportiskinje odvojile vreme da podele svoje iskustvo i znanje, na putu ka uspehu, sa studentima.

,,Naš početak, osnivanje TK Galeb, verujem kao ni osnivanje Univerziteta Privredna akademija i oba Fakulteta, sigurno nije bio lak'', napominje trener Dragan Jović. ,,U razgovoru sa dekanom prof. dr Draganom Solešom saznao sam koliko studenata i studijskih programa imate, što me je fasciniralo, a siguran sam da iza toga stoji veliki rad, baš kao što je to slučaj i sa našim klubom'', nastavlja gospodin Dragan Jović.
Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice zlatne i srebrne medalje na OI u Londonu 2012. i OI u Rio de Ženeiru 2016. godine, govorile su o svom razvoju u sportu i iskustvima na tom putu. Milica Mandić, počinje svoju karijeru 2008. godine kada nije očekivala da će se profesionalno baviti tekvondoom, međutim zbog svog talenta i upornog rada počela je da niže uspehe. ,,Publika vidi samo onih šest minuta borbe, a iza toga se krije veliki rad i posvećenost baš kao što je to potrebno i vama tokom studija'', napominje Milica Mandić. Nije želela da bude među prosečnima, ističe, a da to ne bi bila, bavljenje tekvondoom je iziskivao kontinuiran rad. Timski rad i međusobna podrška u TK Galeb dolazi do izražaja i kada takmičari ne beleže veće rezultate, što je bitno da bi jedan sportista prevazišao loše periode koji su neizbežni tokom karijere, nastavlja Milica Mandić. Tijana Bogdanović je govorila o svojim pripremama za Olimpijske Igre, kada napominje da su joj kvalifikacije u našoj državi podjednako bile izazov kao i same borbe kasnije, koje su je dovele do velikih takmičenja i osvajanja srebra na Olimpijskim igrama. Takmičarke su govorile o važnosti fokusiranja tokom samog takmičenja kada ništa ne sme da vas ometa u tih 6 minuta borbe, kako bi rezultat došao do izražaja.
Studenti su na kraju tribine imali priliku da postave pitanja, kao i da čuju himnu TK Galeb. Trener Dragan Jović je u svojoj završnoj reči poručio studentima u sportskom duhu, da sve mogu da ostvare uz posvećenost i rad.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle