11 jul 2018

Studenti iz Meksika na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

U okviru međunarodne, letnje škole ,,Interkulturalni menadžment’’, u organizaciji Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, studenti sa Universidad Tecnológico de Monterrey iz Meksika, najvećeg Univerziteta Latinske Amerike, posetili su Univerzitet i imali sastanak sa prof. dr Marijanom Carić, predsednicom Saveta Univerziteta Privredna akademija i rektorom, prof. dr Mirkom Kulićem.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Dejan Mihailović, profesor na Universidad Tecnológico de Monterrey i Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, prof. dr Dragan Ilić, koordinator za međunarodnu saradnju na Univerzitetu i profesor na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i Nenad Skokić, saradnik u nastavi.

Prof. dr Marijana Carić i prof. dr Mirko Kulić su poželeli dobrodošlicu, studentima iz Meksika i zahvalili se ispred Univerziteta, profesoru Iliću i profesoru Mihailoviću na uspostavljanju i uspešnom razvijanju međunarodne saradnje, sa univerzitetima iz inostranstva. Profesor Ilić je govorio o svom putu u Meksiku gde je posetio Universidad Tecnológico de Monterrey, jedan od najuglednijih univerziteta Latinske Amerike, kada je uspostavljen drugi nivo saradnje, gde se planira da njihovi studenti dođu u Novi Sad i ostanu tokom perioda od godinu dana ili jednog semestra, na Univerzitetu Privredna akademija. Studenti iz Meksika su podelili svoje pozitivne utiske o dosadašnjem boravku i predavanju na temu Interkulturalni menadžment i Budućnost EU, koje je održala prof. Jelena Vapa Tankosić i prof. dr Dejan Mihailović.
Prof. dr Dragan Ilić je istakao da letnja međunarodna škola postaje tradicija na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, i da nijedan univerzitet iz Istočne Evrope nije ostvario mogućnost razmene studenata sa Universidad Tecnológico de Monterrey iz Meksika, koji pohađaju letnju školu u ovom delu Evrope.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle