05 jun 2017

Učenici završnih razreda srednjih škola i ove godine plesali u istom ritmu

Maturanti iz cele Srbije 19.05.2017. godine su ponovo zaplesali čuveni maturantski ples kvadril, istovremeno s brojnim vršnjacima širom Evrope.

U Novom Sadu, tačno u podne na Trgu slobode, okupilo se oko 1.000 mladih, odevenih u crvene i plave majice, koji su, nakon "obaveznog dela programa", složno zaplesali i tradicionalno srpsko kolo.
Međunarodna manifestacija PLES MATURANATA koju 11-tu godinu za redom organizuje koordinator Drinka Kecman podržana je od strane Uprave za kulturu Grada Novog Sada, kao i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK.
Tokom svečanog programa otvaranja manifestacije maturantima su se obratiti prijatelji manifestacije i sponzori. Prof. dr Dragan Soleša, prorektor Univerziteta Privredna akademija pozdravio je maturante i još jednom ih podsetio da se sada nalaze pred najvažnijom odlukom. „Vi ste mlada i sposobna generacija, koja treba da uči, da ide napred i na taj način omogući bolji život sebi, ali i društvu u celini." – naglasio je prof. dr Dragan Soleša i poželeo maturantima puno sreće i uspeha.
Manifestacija PLES MATURANATA godinama ima humanitarni karakter i podiže svest o dijabetesu među mladima u saradnji sa ''Udruženjem za borbu protiv Dijabetesa Novi Sad". Ispred najstarijeg udruženja za brobu protiv dijabetesa, maurantima se obratio mr Radivoj Mračević, predsednik tog udruženja, koji je prigodnim poklonima nagradio tri najšarmantija para, u čast 55 godina postojanja tog udruženja.
Maturante je pozdravio i gost iznenađenja, glumac Nikola Škorić, koji tumači lik Dragana Torbice u jednoj od najpopularnijih serijala „Državni posao".
Tačno u 12h maturanti su tradicionalno zaplesali kvadril i učestvovali u obaranju Ginisovog rekorda. Nakon otplesanog kvadrila maturantima je priređena nezaboravna proslava uz vrhunsku muziku radio AS-a i osveženje koje je obezbedila Coca-Cola.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle