26 feb 2016

Završene prve aktivnosti u okviru projekta Jean Monnet Module "The Accession of Serbia to the European Union"

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu 25.02.2016. godine svečano je otkrivena tabla Jean Monnet modula i dodeljeni sertifikati polaznicima edukacija koje su do sada održane u okviru projekta Jean Monnet Module "The Accession of Serbia to the European Union".


Evropski modul je projekat u okviru Žan Mone potprograma i sastavni je deo Programa za celoživotno učenje (Lifelong learning Programme). Osnovni cilj Žan Mone potprograma je pružanje podrške nastavi i istraživanju u oblasti studija Evropskih integracija na nivou visokoškolskih institucija unutar i van Evropske unije. Projekat "The Accession of Serbia to the European Union" je  uz visoke ocene odobren od strane Evropske komisije Univerzitetu Privredna akademija i kofinansiran je od strane Evropske komisije. Imajući u vidu da je ovo jedini projekat odobren u pozivu Erasmus+ Programme/Jean Monnet Activities Selection 2015  u Republici Srbiji, ovim se dodatno potvrđuje ugled i stručnost Univerziteta Privredna akademija, Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u oblasti istraživanja evropskih integracija. Univerzitet je od Evropske komisije dobio tablu koja potvrđuje da će se u periodu od 2015-2018. godine na Univerzitetu sprovoditi aktivnosti u okviru Jean Monnet modula koje promovišu izvrsnost u nastavi i istraživanju na polju studija Evropske unije, koju jedanas svečano otkrila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna aakdemija. Tim povodom, prof.dr Marijana Carić izrazila je veliko zadovoljstvo što je Univerzitet još jednom pokazao da je među najboljima, nakon čega je čestitala svim polaznicima na stečenim sertifikatima.
Nakon otkrivanja table upriličena je svečana dodela sertifikata polaznicima edukativnih aktivnosti koje su realizovane u proteklom periodu. Polaznike je pozdravio dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, prof. dr Dragan Soleša i pohvalio njihovo interesovanje za aktuelne teme.  Studentima osnovnih akademskih studija koji su pohađali kurs iz oblasti „Pridruživanja Srbije Evropskoj uniji" i predstavnicima medija koji su aktivno učestvovali u radionici pod nazivom „Uloga medija u  procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji" svečano je uručio prof. dr Vladimir Medović rukovodilac projekta.

 

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle