11 jan 2016

Završna svečanost "Dani informatike u školama Vojvodine 2015"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 28.12.2015. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2015" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han" OŠ "Vuk Kardžić" iz Bačke Palanke, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacionih tehnologija.

„Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje po deseti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini. Projekat se odvija pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment prepoznao je značaj manifestacije, i na inicijativu prof. dr Dragana Soleše, dekana Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, uključio se u realizaciju manifestacije kao suorganizator, domaćin i sponzor. Na FIMEK-u je shvaćen ne samo značaj projekta Dana informatike u školama Vojvodine već i vrednosti plakete koja nosi ime našeg velikana prof. Stjepana Hana. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa „prof. Stjepan Han"  se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Skup je pozdravio Mato Groznica, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine koji je istakao da je: „plaketa „prof. Stjepan Han"  način da se škole i nastavnici podstaknu da što više upotrebljavaju informacione tehnologije u školama u procesu obrazovanja." Zatim se prisutnima obratila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija koja je naglasila da su takmičenja iz ove oblasti veoma značajna, jer u savremenom dobu u kojem živimo ni jedna nauka ne može da se razvija bez informacionih tehnologija. Pored toga prof. dr Marijana Carić istakla je da je takmičarski duh ono što pokreće ka napretku i pozvala sve da se uključe i u duga takmičenja. Ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša. On je istakao da je ova manifestacija od velikog značaja za FIMEK, ne samo iz razloga što ova manifestacija okuplja najbolje škole, nastavnike i đake u oblasti informacionih tehnologija, nego i zato što promoviše i nagrađuje uspešne i talentovane mlade ljude i podstiče ih da se bave informatikom.

Sa značajem i rezultatima projekta „Dani Informatike u školama Vojvodine"  prisutne je upoznao autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike prof. dr Slobodan Popov.

Prof. dr Ilija Ćosić, profesor Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu prisutnima je približio lik i delo prof. Stjepana Hana u čiju čast je i organizovana ova manifestacija.

Nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate, a glavnu nagradu plaketu „prof. Stjepan Han" i tablet direktorki OŠ "Vuk Karadžić" iz Bačke Palanke uručili su Mato Groznica ispred Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine i prof. dr Dragan Soleša ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Nakon dodele nagrada upriličen je koktel za sve prisutne, kao i demonstracija ostvarenja iz oblasti robotike i FILMića.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle