13 dec 2019

Završnica manifestacije "Look into the Future" na FIMEK-u

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 10.12.2019. godine održana je završnica manifestacije ’’Look into the Future’’ u okviru koje je održana modna revija dece iz novosadskih škola i vrtića i uručene nagrade srednjoškolcima, učesnicima instagram takmičenja ’’Set the Influence’’.

Cilj manifestacije je da se podstaknu mladi u razmišljanju o znanjima i veštinama koja će im biti neophodna u budućnosti, kao i da ih motiviše da na kreativan način izraze viziju sebe i sveta oko sebe u budućnosti.

Prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu je imala uvodnu reč kada je pozdravila sve prisutne i čestitala nagrađenim učenicima na uspehu.

Prikazano je 16 najboljih instagram fotografija srednjoškolaca a za najbolju je proglašena fotografija i tekst Nine Bertić, učenice Gimnazije ,,Isidora Sekulić’’ iz Novog Sada koja je nagrađena besplatnom školarinom za sve četiri godine na FIMEK – u i računarom za školu koju pohađa. Drugo mesto i nagrada od 50 odsto popusta na ukupnu školarinu dodeljena je Nikolini Zec, učenici Srednje tehničke škole ,,Mileva Marić’’ iz Novog Sada dok je treću nagradu i popust od 30 odsto na ukupnu školarinu pripala Vuku Ružiću učeniku Srednje škole ,,MC Vison Academy’’ iz Novog Sada. Preostali takmičari su uz prisustvo svojih mentora nastavnika, nagrađeni vrednim i zanimljivim poklonima od strane mnogobrojnih sponzora, koji su se sa zadovljstvom priključili manifestaciji. Predsednica udruženja ,,Čepom do osmeha’’ Vanja Petković se obratila prisutnima i najavila da će i na FIMEK-u biti postavljene kutije koje omogućavaju da svako priloži čepove predviđene za pomoć dece sa invaliditetom.

Prof. dr Maja Ćirić, prodekan za akreditaciju i idejni tvorac manifestacije je istakla da je izuzetno zadovoljna realizacijom i zahvalila studentima treće godine studijskog programa Informatika koji su napravili landing page u okviru FIMEK web sajta sa svim pojedinostima i informacijama o samoj manifestaciji i video koji prikazuje sve aktivnosti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment kroz godine postojanja. Cilj manifestacije je ostvaren, srednjoškolci su na najbolji način pokazali da ipak razmišljaju o svojoj budućnosti i kroz pitanja koja postavljaju sebi i svetu oko sebe dali odgovore kroz autorske kreativne fotografije.

Program je uveličao muzički nastup novosadskog srednjoškolskog benda DO RE MI a na samoj završnici upriličen je koktel za sve učesnike i zvanice.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle