30 maj 2019

Završnica kratkog đačkog filma 2019 na FIMEK–u

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 29.5.2019. godine u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu održana je završna svečanost i dodela nagrada za najbolji kratki đački film u Smotri kratkog đačkog filma - FILMić 2019.

Gran Pri nagradu osvojio je tim LAV Group iz Elektrotehničke i građevinske škole ,,Nikola Tesla’’ iz Jagodine za filmić pod nazivom ,,Tri amigosa’’.

Prvo mesto u kategoriji osnovnih škola osvojio je tim iz osnovne škole ,,Sečenji Ištvan’’ iz Subotice koji je snimio filmić ,,Sviraj ne maltretiraj". Prvo mesto u konkurenciji srednjih škola zauzeo je tim iz Medicinske škole ,,7. April’’ iz Novog Sada za filimić ,,Mračna strana interneta’’.

Smotra kratkog đačkog filma FILMić 2019. je realizovana za školsku 2018/19. po Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Petar Viđikant se obratio u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i istakao da Ministarstvo podržava kreativnost i stvaralački entuzijazam kod dece i omladine.

Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment koji je bio i ove godine domaćin završne manifestacije istakao je značaj ovog kao i drugih sličnih takmičenja koja se održavaju na FIMEK- u.

U ovom ciklusu Smotre kratkog đačkog filma FILMić direktor ZILLION FILM – a, gospodin Lazar Ristovski,glumac napravio je odabir i selekciju tri pobedničke ekipe za učešće na ovogodišnjem filmskom festivalu pod nazivom Ravno selo filmski festival u okviru Programa Filmskih radionica. Predstavnica filmskog festivala Ravno selo, Lora Đurović se obratila takmičarima i pohvalila radove.

Cilј smotre kratkog đačkog filma FILMić je da se promoviše aktivna uloga učenika u kreiranju medijskih materijala i populariše ovaj vid digitalne pismenosti u školi kroz saradnju učenika sa nastavnikom-mentorom na izradi projekata. Učenici osnovnih i srednjih škola, u timovima do 3 učenika, učestvovali su u konkursu osmišlјavanjem scenarija, snimanjem video zapisa i njegovom obradom u Windows Movie Maker-u.

Prof. dr Slobodan Popov, ispred Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, koji je ujedno i realizator ovog takmičenja, posebno je istakao poruke koje šalјu nagrađeni filmići kao odgovor na ponuđene teme viđeno očima učenika.

U ovom ciklusu učesnici su imali šest zadatih teme za koje su se slobodno opredelјivali.
Na konkurs je stiglo 56 filmića iz osnovnih i srednjih škola koji su pregledani i ocenjeni od strane stručnog žirija. Najbolјi radovi 12 filmića (osnovne i srednje škole), kao i njihovi mentori nagrađeni su nagradama koje su obezbedili Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravni fakultet u Novom Sadu Univerziteta Privredna akademija.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle