21 dec 2018

Završna svečanost ,,Dani informatike u školama Vojvodine 2018’’

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20.12.2018. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2018" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han" osnovnoj školi ,,Sremski front’’ iz Šida, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

„Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje po dvanaesti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa „prof. Stjepan Han" se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Prof. dr Marijana Carić, predsednik Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu je pozdravila prisutne i govorila o istorijatu i razvoju Univerziteta koji danas broji 6 fakulteta u svom sastavu.

Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice se obratio prisutnima i istakao da je ,,Dani informatike u školama Vojvodine’’ jedan od značajnih i izuzetno uspešnih projekata koje Sekretarijat podržava i zajedno realizuje sa Centrom za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i FIMEK –om i čestitao nagrađenim učenicima.

,,Zadatak visokoobrazovanih institucija je da ukažemo javnosti i predstavnicima vlasti na potrebu većeg ulaganja u obrazovanje. Naše škole se moraju bolje opremati, kako bi u IT sferi naši učenici održali korak sa svetom i mogli da uče ono što uče đaci u visoko razvijenim zemljama. Ulaganje u obrazovanje nije trošak nego investicija.’’- ističe prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Sa značajem i rezultatima projekta „Dani Informatike u školama Vojvodine" prisutne je upoznao autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike prof. dr Slobodan Popov.

Prof. dr Iliji Ćosiću dodeljena je zahvalnica za podršku i promociju projekta ,,Dani informatike u školama Vojvodine’’ i plakete Stjepan Han čije je lik i delo profesor Ćosić približio prisutnima na manifestaciji.

Brojnim nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate u različitim kategorijama (školski vebsajt; najviše poslatih radova; rad na interaktivnim tablama; realizacija stručnog usavršavanja; razvoj obrazovnih softvera; oblast robotike, oblasti informatike; inovacije itd.). Prema rečima Nataše Miljanović, nastavnice u osnovnoj školi ,,Sremski front’’ iz Šida, plaketa ,,Stjepan Han’’ predstavlja nagradu za sveukupan rad i zalaganje škole za uvođenje digitalizacije u nastavni proces.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle