26 nov 2018

Green Fashion

U amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, 23.11.2018. godine održana je četvrta po redu modna revija u okviru projekta Green Fashion, gde je učestvovalo preko 30 modela od recikliranog materijala, koje su nosila mališani i učenici iz novosadskih vrtića i srednjih škola.


Prојеkаt ,,GREEN FASHION’’ sufinаnsirаn је оd strаnе Grаdskе uprаvе zа zаštitu živоtnе srеdinе, a rеаlizovalo gа je Udružеnjе Аsistеnt u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžement. Cilј prојеktа је prоmеnа svеsti mladih о vаžnоsti rеciklаžе nа јеdаn inоvаtivаn i аtrаktivаn nаčin - mоdnоm rеviјоm unikаtnih rеciklirаnih mоdnih kоstimа i dеtаlјi poput ,,čarobne lampe’’ koju je izradila učenica srednje škole MC VISION i redizajnirani bicikl.
Žiri, u čijem sastvu su bili: prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu – predsednica žirija, Daniela Ignjatić, predsednica udruženja Asistent, prof. dr Jelena Bošković, redovan profesor na FIMEK – u, Mirjana Begojev, dizajner nakita ,,Budi šmizla’’ i Sanja Nikolić, pejzažni arhitekta je po završetku revije proglasio najbolje modele. Prvo mesto zauzela je Jelena Vagić, maturantkinja Saobraćajne škole "Pinki" iz Novog Sada koja je nagrađena stipendijom za četvorogodišnje školovanje.
Deo prihoda od prodaje izloženih reciklažnih eksponata pod nazivom ,,Maske’’koje su napravili mališani iz vrtića ,,Čuperak’’, doniran je Udruženju za zaštitu životinja - SPANS, Novi Sad.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle