10 okt 2017

U amfitetru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 02.10.2017. godine održan je svečani prijem brucoša, čime je počela akademska godina generacije 2017/2018.

Predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prof. dr Marijana Carić, dekan prof. dr Dragan Soleša i prof. dr Jožef Kabok, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost pozdravili su i poželeli dobrodošlicu mladim studentima.

Prof. dr Dragan Soleša je čestitao studentima početak studija, početak akademizma i ulaska u riznicu obrazovanja. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment je prestižna naučnoistraživačka ustanova, na kojoj je do sada diplomu steklo preko 1500 studenta, osnovnih akademskih studija, što je bio zanimljiv podatak koji su brucoši čuli u uvodnom delu svečanog prijema. „Svršeni studenti, danas zauzimaju brojna značajna mesta u državnim službama, naučnoistraživačkim institucijama, kompanijama i školama kako u zemlji, tako i u inostranstvu", napomenuo je dekan Soleša. Na FIMEK – u se ističe ulaganje u razvoj međunarodne saradnje kroz projekte, saradnju sa inostranim univerzitetima, objavljivanje radova u međunarodnim časopisima i učestvovanje na internacionalnim konferencijama i seminarima, samo su neki od efekata pomenute saradnje. „Dragi studenti ovo će biti vaš vek, u kome će te imati mogućnost da date svoj doprinos za dobro ili ne." – nastavlja dekan Soleša i završava sa rečima: „Poruka koju vam na kraju prenosim kao životni moto, na ovom vašem akademskom putu, je da kada birate stranu budete uvek na strani dobra, a ako se ne setite ni jedne moje reči, setite se drevnih mudrih reči koje je izrekao veliki filozof Seneka: , Život je poput priče, nije važno koliko je dug, već koliko je dobar'."
„Meni je zadovoljstvo da vas pozdravim i želim da vam kažem da ste napravili dobar izbor, zbog činjenice da smo mlad Univerzitet trudimo se da brzo napredujemo kroz konstantna ulaganja u resurse i praćenje trenda u obrazovanju, referentnost naših profesora i proširivanju studijskih programa." – naglasila je prof. dr Marijana Carić i dala studentima savete kako da uspešno završe Fakultet i prošire svoja znanja, ali kako i da obagate svoj studentski život brojnim vannastavnim aktivnostima koje se organizuju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžmnet.
Nakog obraćanja prof. dr Jožefa Kaboka, pomoćnika pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koji je istakao uspešnu saradnju FIMEK-a i ovog sekretarijata, svim brucošima podeljeni su udžbenici i prigodni pokloni za uspešan početak studija.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle