22 dec 2016

Završna svečanost "Dani informatike u školama Vojvodine 2016"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 22.12.2016. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2016" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han" osnovnoj školi „Đura Jakšić" iz Kikinde, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

„Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje po deseti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa „prof. Stjepan Han" se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Skup je pozdravila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu koja je istakla značaj informatizacije u školama, kao i motivisanje mladih, kroz afimaciju i nagrađivanje najuspešnijih, da nastave da rade na sebi i svom obrazovanju.

Ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša. On je istakao da je ova manifestacija od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da se na FIMEK-u obrazuju diplomirani i master informatičari. U svom obraćanju prof. dr Dragan Soleša, istakao je da je informatika jedna od najznačajnijih oblasti, koja nudi siguran posao i budućost mladima. Takođe, prof. dr Dragan Soleša naglasio je potrebu za uvođenjem programiranja u osnovne i srednje škole.

Skup je pozdravio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice koji je istakao da je: „plaketa „prof. Stjepan Han" način da se škole i nastavnici podstaknu da što više upotrebljavaju informacione tehnologije u školama u procesu obrazovanja."

Sa značajem i rezultatima projekta „Dani Informatike u školama Vojvodine" prisutne je upoznao autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike prof. dr Slobodan Popov.

Prof. dr Ilija Ćosić, profesor Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu prisutnima je približio lik i delo prof. Stjepana Hana u čiju čast je i organizovana ova manifestacija.

Nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate, a glavnu nagradu plaketu „prof. Stjepan Han" i vrednu nagradu OŠ „Đura Jakšić" iz Kikinde uručili su Mihalj Njilaš i prof. dr Dragan Soleša.

Nakon dodele nagrada upriličen je koktel za sve prisutne, kao i demonstracija nagrađenih ostvarenja.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle