06 okt 2016

Svečani prijem nove generacije studenata FIMEK-a

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u amfiteatru "Prof. dr Slavko Carić", upriličio je svečanost povodom prijema studenata u školsku 2016/2017. godinu. Studentima se toplim rečima dobrodošlice obratio dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, prof. dr Dragan Soleša. Tokom svečanog prijema brucošima se pored predstavnika Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i predstavnika Pokrajinskog sekretarijata obratio i dr Nele Karajlić.

Novoj generaciji studenata dobrodošlicu i prijatan boravak u novoj sredini, nakon intoniranja himne Gaudeamus Igitur, poželela je prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Prilikom obraćanja budućim akademskim građanima, prof. dr Marijana Carić ukazala je na posvećenost uprave Univerziteta, kao i svih fakulteta koji se nalaze u sastavu, permanentnom unapređenju kvaliteta kako u nastavnom procesu tako i u naučnoistraživačkom i istakla važnost međunarodne saradnje, naglasivši da je tokom 16 godina rada potpisano oko 50 ugovora sa inostranim visokoškolskim institucijama širom sveta.

Brucošima je dobrodošlicu zatim poželeo, prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment. „Ciljevi koje imamo pred sobom mogu se dostići samo ukoliko se ispoštuje nekoliko važnih zadataka među kojima su organizaciono i institucionalno jačanje, jačanje profesionalizma, odgovornosti, prepoznatljivosti i lojalnosti, a od uspeha u realizaciji će zavisiti naš dalji razvoj i položaj u društvu. Naš Fakultet je tu da se postara da postanete obrazovani, efikasni u obavljanju poslova i profesionalci koji mogu da ispoštuju sve one zahteve koje nameće današnje tržište." – poručio je prof. dr Dragan Soleša, koji je potom, studente upoznao sa snagom i kvalitetom FIMEK-a, kao i postulatima kojima se ova visokoškolska ustava vodi u svom radu i razvoju. Na kraju, prof. dr Dragan Soleša naglasio je da će studenti tokom studija steći znanja i kompetencije koje će im obezbediti status najboljih u struci i još jednom poželeo brucošima uspeh i sreću.
Nakon prof. dr Dragana Soleše, svim prisutnima se obratio prof. dr Jožef Kabok, pomoćnik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj, koji je brucošima poželeo dobrodošlicu i istakao da su izabrali snažnu instituciju koja bi se, da postoji rang lista svih Fakulteta, sigurno našla pri vrhu iste.
Posle katkog muzičkog predaha uz zvuke flaute u izvođenju Vladimira Stankovića, soliste Radio televizije Vojvodine, sve brucoše je pozdravio Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, književnik, srpski rock and roll muzičar, kompozitor, glumac i režiser nekadašnjih TV emisija u Bosni i Hercegovini.
Svečani prijem završen je uz podelu udžbenika, nakon čega su brucoši imali priliku da slušaju predavanje dr Neleta Karajlića na temu „Živeti u 21. veku".

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle