27 maj 2016

Studenti Ekologije osvojili prvo mesto na "Zaštitijadi 2016"

Studenti departmana za Ekologiju na Fakultetu za ekonomiju I inženjerski menadžment učestvovali su na 13. Međunarodnom susretu studenata ekologije i zaštite životne sredine "ZAŠTITIJADA 2016" koji je održan u Budvi u Crnoj Gori od 16. do 21. maja 2016.

Organizator 13. Međunarodnog susreta studenata ekologije i zaštite životne sredine "ZAŠTITIJADA 2016" je Zosekiza,koja predstavja Zajednicu organizacija studenata ekologije i zaštite životne sredine. Zosekiza predstavlja jedinstvenu ekološku mrežu u regionu koja je uspešno povezala sve fakultete koji se u potpunosti ili delom imaju obrazovne programe iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije. Osnovana je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 2004. godine i danas okuplja više od deset fakulteta koji u Zajednicu delegiraju svoje predstavnike iz reda studenata, odnosno oformljeni su lokalni centri Zajednice na fakultetima članovima Zajednice.

U okviru "Zaštitijade 2016" organizovano je i takmičenje u vidu prezentovanja naučnog rada/projekta (koje je svaki fakultet prethodno spremio), pred tročlanom komisijom. Studenti FIMEK-a, pod mentorstvom prof. dr Tamare Galonje Coghill, šefice departmana za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, prezentovali su projekat pod nazivom "Tačkasti izvori zagađenja reka na primeru ugostiteljskih splavova na Dunavu kod Novog Sada." U konurenciji više od deset fakulteta studenti treće Nenad Opačić, Branko Popadić i Kristina Uhelji, svojom prezentacijom projekta oduševili su komisiju i osvojili prvo mesto.

Povodom uspeha na "Zaštitijadi 2016" prof. dr Dragan Soleša, dekan FIMEK-a nagradio je studente sa 10% popusta na školarinu za narednu školsku godinu. "Ovakvi uspesi naših studenata pokazuju da naš Fakultet zaista pruža kvalitetno obrazovanje. Uspesi naših studenata predstavljaju uspehe naših profesora i cele institucije, stoga uvek nagrađujemo najbolje!" Dekan je pohvalio i prof. dr Tamaru Galonju Coghill, mentorku pobedničkog tima, za angažovanje i čestitao joj na uspehu. "Veoma sam ponosna na moje studente! Bili su jako vredni i uložili su dosta vremena i truda u ovaj projekat i stvarno zaslužili prvo mesto." Studenti su se zahvalili dekanu i profesorki i istakli da su ovom pobedom dokazali da privatni fakulteti zaista pružaju znanje i kvalitet, sa kojim ne samo da može da parira državnim fakultetima već i da bude iznad njih.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle