29 dec 2015

Održano prvo predavanje u okviru projekta „Unapređenje konkurentnosti fruškogorskog lipovog meda na domaćem i međunarodnom tržištu u funkciji održivog razvoja AP Vojvodine"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment  21.12.2015. godine održano je prvo u nizu predavanja u okviru projekta „Unapređenje konkurentnosti fruškogorskog lipovog meda na domaćem i međunarodnom tržištu u funkciji održivog razvoja AP Vojvodine"


Nosilac projekta „Unapređenje konkurentnosti fruškogorskog lipovog meda na domaćem i međunarodnom tržištu u funkciji održivog razvoja AP Vojvodine" je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj kao kratkoročni projekat od posebnog interesa za održivi razvoj.
U okviru projekta biće održano tri predavanja za članove Društva pčelara „Jovan Živanović" Novi Sad. Prvo predavanje u okviru projekta održala je prof. dr Jelena Bošković na temu „Uticaj pesticida na proizvodnju meda", a koje je za cilj imalo edukaciju Društva pčelara „Jovan Živanović" Novi Sad.
Pre predavanja prisutnima se obratio predsednik Društva Miodrag Čupić, koji se zahvalio prisutnima što su se odazvali u tako velikom broju, jer na ovim predavanjima imaju priliku da saznaju ono što im je potrebno za uspešno bavljenje pčelarstvom. Takođe, g-din Čupić se zahvalio Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment na dosadašnjoj, ali budućoj saradnji. Doc. dr Svetlana Ignjatijević, rukovodilac projekta pozdravila je sve prisutne ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i izrazila veliko zadovoljstvo što se saradnja sa Društvom „Jovan Živanović" Novi Sad nastavila i kroz ovaj projekat, jer je na prethodnom projektu saradnja bila na zavidnom nivou.
Nakon pozdravnih reči, prof. dr Jelena Bošković održala je predavanje, gde je prisutne upoznala sa posledicama korišćenja pesticida i GMO proizvoda  na pčelarstvo. Predavanje je završeno odgovorima na brojna pitanja pčelara, razmenom mišljenja i iskustava. Potvrđeno je opredeljenje Fakulteta da učestvuje u naučnom i privrednom životu države  i šire.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle