01 dec 2015

GREEN FASHION

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 27.11.2015. godine održana je modna revija u okviru projekta "GREEN FASHION" na kojoj su bili prikazani modeli od recikliranih materijala, a koje su kreirali srednjoškolci i studenti.

Prојеkаt "GREEN FASHION" sufinаnsirаn је оd strаnе Grаdskе uprаvе zа zаštitu živоtnе srеdinе, a rеаlizovalo gа je Udružеnjе Аsistеnt u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžemnt. Cilј prојеktа је prоmеnа svеsti mladih о vаžnоsti rеciklаžе nа јеdаn inоvаtivаn i аtrаktivаn nаčin - mоdnоm rеviјоm unikаtnih rеciklirаnih mоdnih kоstimа i dеtаlја. Učеšćе u prојеktu  uzеlо је višе srеdnjih škоlа kао i vršnjаčki tim studеnаtа  FIМЕK-а ( Fаkultеtа zа еkоnоmiјu i inžеnjеrski mеnаdžmеnt), a koji su kroz održane reciklažne radionice i   tribinе о vаžnоsti zаštitе živоtnе srеdinе u škоlаmа i nа fаkultеtu dobili priliku da kvаlitеtniје prоvоdе svоје slоbоdnо vrеmе i znаnjеm stеčеnim nа rаdiоnicаmа utiču nа оčuvаnjе njihоvоg prirоdnоg оkružеnjа i tаkо budu pоzitivаn primеr оstаlim člаnоvimа/icаmа lоkаlnе zајеdnicе

Na modnoj reviji prikazano je 14 modela koje su kreirali srednjoškolci i studenti, a nakon toga na scenu su izašli mališani iz vrtića "Čuperak" i "Bubamara" koji su, takođe nosili modele od recikliranih materijala, ali van konkurencije. Pored toga, publika je imala priliku da vidi i modele koji su izrađeni od strane Radnog centra za osobe sa posebnim potrebama ŠOSO "Milan Petrović". Na samom kraju predstavljen je model modne kreatorke Nataše Jovičić LUTKART.

Žiri, u čijem sastvu su bili: Daniela Ignjatić, koordinator projekta, prof. dr Tamara Galonja Coghill, šef departmana za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, Milena Brkljačić, ispred Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS, Nemanja Vukčević, član Gradskog veća, Tatjana Vučurević, asistentkinja na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i Nataša Jovičić, modna kreatorka  i predsednica žirija, je po završetku revije proglasio najbolje modele. Prvo mesto zauzela je kreacija Vanje Dragojević, učenice Saobraćajne škole "Pinki" iz Novog Sada koja je nagrađena stipendijom za četvorogodišnje školovanje na studijskom programu Ekologija na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Drugo mesto i 10% popusta na školarinu osvojila je kreacija Valentine Kulik, studentkinje FIMEK-a, dok je treće mesto i mesec dana akvarobika na bazenu "Slana bara" osvojila Ksenija Ristić, učenica Ekonomske škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada.

Daniela Ignjatić, koordinatorka projekta je po završetku revije izjavila da je veoma zadovoljna realizacijom projekta, jer je cilj projekta ostvaren: "Veći broj srednjoškolaca i studenata, koji su prisustvovali reviji su nas već pitali kada će se održati sledeća revija i kako bi mogli da se uključe u ceo projekat, tako da smatram da smo modnom revijom privukli pažnju mladih i zainteresovali ih za reciklažu, a samim tim i za zaštitu životne sredine." - istakla je Daniela Ignjatić.

Na kraju revije, Tamara Krstić, direktor marketinga i PR menadžer Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment zahvalila se na podršci i saradnji u realizaciji modne revije fotografima iz "FOTO MIG" Futog, frizerskom salonu "Draga Dada", Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine i promo timu koji su činili studenti FIMEK-a,.

Nakon modne revije organizovana je prodajna izložba na kojoj su izložene sve kreacije koje su predstavljene na modnoj reviji. Sаv prihоd оd prоdаје izlоžеnih rеciklаžnih еkspоnаtа idе Udružеnju zа zаštitu živоtinjа Nоvi Sаd- SPАNS.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle