03 jul 2015

Prijem studenta međunarodne letnje škole FIMEK-a u Gradskoj kući Novog Sada

U Gradskoj kući Novog Sada, u četvrtak 02. jula, Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada i mr Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu primili su studente Univerziteta „Tecnológico de Monterrey" iz Meksika i menadžment Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment.
Studenti Univerziteta „Tecnológico de Monterrey" iz Meksika su gosti Novog Sada od 08. juna 2015. godine, kada je počela sa realizacijom međunarodna letnja škola u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Univerziteta Privredna akademija.

Međunarodna letnja škola koju pohađaju meksički studenti sa Odseka za međunarodne studije realizuje se kroz petonedeljno slušanje predmeta Primena interkulturalnosti u poslovnom menadžmentu i Demokratija i civilno društvo i predstavlja prvi veliki korak u realizaciji saradnje između FIMEK-a i jedne od najprestižnijih obrazovnih institucija Latinske Amerike.
Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada, pozdravio je sve studente, poželeo im dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio zadovoljstvo saradnjom između ove dve prijateljske zemlje. „S obzirom da je Novi Sad grad kulture te da je kandidovan za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine te da mu predstoji potpisivanje Povelje o bratimljenju sa meksičkim gradom Toluka utoliko je vaše današnje prisustvo uvertira predstojećim dešavanjima." – istakao je Petrović.
„Zahvalјujući FIMEK-u i saradnji Grada Novog Sada sa univerzitetima uopšte, imamo priliku da ugostimo studente iz dalekog i prijatelјskog Meksika. Veoma mi  je drago što je naš grad još jednom potvrdio da je grad mladih i da se pokazao kao dobar domaćin. Boraveći u našem gradu, studenti su već dosta naučili o Novom Sadu. Iskoristio bih ovu priliku da ih pozovem da posete dva važna događaja koja će se za vreme njihovog boravka odvijati našem gradu, a na koje smo izuzetno ponosni - to je EXIT festival i Sajam omladinskog turizma „Youth fair"." – rekao je mr Goran Sečujski
Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, prof. dr Dragan Soleša, obratio se svim prisutnima i izrazio veliko zadovoljstvo što Fakultet kroz polje obrazovanja doprinosi ovoj međunarodnoj saradnji, a posebnu zahvalnost uputio je prof. dr Dejanu Mihailoviću, redovnom profesoru  Univerziteta Monerrey  i FIMEK-a, a koji je organizator letnje škole.  "Ponosni smo što je FIMEK organizovao međunarodnu letnju školu i što je ugostio studente iz dalekog Meskika. Nastojaćemo da kao visokoškolska ustanova doprinosimo sveopštem razvoju mladih ljudi, a samim tim uspostavljamo i negujemo dobre međunarodne odnose sa prijateljskim zemljama. Koristim priliku da pozovem gradske vlasti da podrže naše nastojanje da unapredimo i produbimo odnose  sa Meksikom."
Nakon svečanog prijema održan je sastanak kojem su prisustvovali Aleksandar Petrović i Goran Sečujski ispred Gradske kuće, prof. dr Dragan Soleša, dekan, prof. dr Dejan Mihailović i doc. dr Dragan Ilić, prodekan za međunarodnu saradnju ispred FIMEK-a, kao i studenti iz Meksika. Na sastanku se govorilo o saradnji dve zemlje na nivou kulture, sporta i privrede. Studenti iz Meksika imali su priliku da tokom sastanka iznesu svoje utiske o gradu Novom Sadu i prvim  impresijama o Srbiji, pri čemu su posebno istakli da su izuzetno zadovoljni gostoprimstvom i ljubaznošću na koje su naišli u razgovoru sa ljudima kako na Fakultetu tako i gradu, te da su uprkos činjenici da pre dolaska nisu mnogo znali o našoj zemlji, osetili bliskost i povezanost sa našom zemljom pre svega u oblasti kulture. Studenti nisu krili oduševljenje i nakon saznanja da je grad Novi Sad grad kulture i mladih, ističu kako su upravo to pronašli u njemu – kulturu i mladost.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle