20 feb 2015

Ambasador SAD-a održao predavanje na Univerzitetu Privredna akademija

Ambasador SAD-a u Republici Srbiji Majkl Kirbi 18.02.2015. godine održao je predavanje na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.


Ambasadora su primili prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija i prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i u kratkom razgovoru razmotrili mogućnosti dalje saradnje.
Ambasador Majkl Kribi održao je predavanje na temu „Novi program partnerstva za mir: individualni akcioni plan partnerstva", čije potpisivanje je predviđeno za sledeći mesec. Ambasador je kroz predavanje studente Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe upoznao sa specifičnostima programa partnerstva za mir, kao i sa planiranim aktivnostima Srbije u okviru programa. Kirbi je istakao da se Srbiji, iako nije članica NATO-a, i ne pokazuje interesovanje za članstvo, pruža mogućnost za unapređenje saradnje upravo kroz ovaj akcioni plan. Nakon predavanja usledila su brojna pitanja studenata na koja je ambasador dao interesantne odgovore. Po završetku oficielnog programa prof. dr Marijana Carić i prof. dr Dragan Soleša uručili su ambasadoru SAD-a prigodne poklone. Prof. dr Dragan Soleša istakao je da očekuje da će nakon ove posete uslediti niz aktivnosti kako na polju razmene studenata, tako i na polju naučno-istraživačkog rada, kao i zajedničkog rada na projektima.

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle