Odštampajte ovu stranicu
Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i MikroTik kompanija pokreću zajedničku saradnju
17 jun 2015

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i MikroTik kompanija pokreću zajedničku saradnju

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prof. dr Dragan Soleša održao je u utorak 16. juna, prvi u nizu sastanaka sa predstavnikom MikroTik kompanije, g-dinom Sašom Jordaki, koordinatorom za područje Jugoistočne Evrope. Povod sastanka bilo je potpisivanje sporazuma vezanog za uspostavljanje saradnje na polju edukativih usluga kako za studente Fakulteta tako i zainteresovanih trećih lica. MikroTik program podrazumeva organizaciju predavanja iz oblasti MikroTik mrežnih tehnologija.

MikroTik Educational Class je sa jedne strane predstavlja opšte umrežavanje podataka a sa druge strane obrazovni program koji pokriva sertifikacioni okvir, što je od značaja za različite obrazovne institucije koje ulaze u sporazum sa MikroTik kompanijom. MikroTik Educational Classes je program od značaja za studente koji pohađaju studijski program Informatika na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu a koji su zainteresovani za učenje, usmeravanje i upravljanje žičnim i bežičnim mrežama uz pomoć MikroTik rutera.

MikroTik je letonska kompanija osnovana 1995.godine sa ciljem razvoja rutera i bežičnih ISP sistema. MikroTik obezbeđuje hardverska i softverska rešenja za internet konekcije širom sveta. Ova kompanija širi svoje mogućnosti pokretanjem programa MikroTik Akademije za obrazovne institucije i time pruža dodatne mogućnosti studentima za usavršavanje iz ove oblasti informacionih tehnologija.