Odštampajte ovu stranicu
POTPISIVANJE UGOVORA O SARADNJI - Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i Srednja mašinska škola Novi Sad
07 apr 2015

POTPISIVANJE UGOVORA O SARADNJI - Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i Srednja mašinska škola Novi Sad

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prof. dr Dragan Soleša i direktor Srednje mašinske škole iz Novog Sada Miloš Mazalica u ponedeljak 06.04.2015. godine, u svečanoj sali Fakulteta, potpisali su Ugovor o saradnji.


Ovim Ugovorom predviđa se međusobna saradnja na polju uspostavljanja vertikalne povezanosti u pogledu školovanja stručnjaka u oblasti poslovne ekonomije, međunarodne ekonomije i ekonomske diplomatije, inženjerskog menadžmenta u agrobiznisu, ekologije i informatike; zajedničkog rada na definisanju i unapređivanju stručnih profila u oblasti poslovne ekonomije, međunarodne ekonomije i ekonomske diplomatije, inženjerskog menadžmenta u agrobiznisu, ekologije i informatike; kao i unapređenja nastave u obe obrazovne institucije putem organizovanja međusobno usklađenih i nadovezujućih teoretskih i praktičnih nastavnih celina. Ovi Ugovorom se definiše i organizovanje nastave korišćenem na optimalan način raspoloživih resursa u pogledu nastavnog kadra putem gostujućih predavanja i demonstracijama stručnih veština, učioničkog, laboratorijskog i radioničkog prostora i opreme; kao i zajedničkim učešćem na projektima koji se finansiraju od strane državnih ili međunarodnih institucija. Takođe, ovim Ugovorom se definiše i zajedničko organizovanje učešća na manifestacijama prosvetnog, inovativnog i popularnog karaktera; saradnja u razmeni stručne literature (knjiga, časopisa, zbornika radova i dr.); saradnja u izdavačkoj delatnosti; saradnja u pružanju stručnih usluga trećim licima. Na kraju, Ugovor se definiše i saradnja u svim ostalim oblastima u kojima se pronađe zajednički interes.
Potpisivanjem ovog Ugovora, kako je istakao i gospodin Mazalica, po prvi put je Srednja mašinska škola iz Novog Sada potpisala Ugovor o saradnji sa jednim privatnim fakultetom. Kako su zaposleni srednje mašinske škole, na čelu sa direktorom, pohađali i sa uspehom završili Program stalnog stručnog usavršavanja nastavnika srednjih škola pod nazivom Moodle servis za e-učenje, a koji je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, rukovodilac kursa prof. dr Dragan Soleša je pokazao je da je FIMEK potpuno ravnopravan na svim poljima sa drugim fakultetima. Ovo je svakako istakao i gospodin Mazalica, a što je imalo presudnu ulogu u iniciranju produbljivanja saradnje na svim poljima.