Odštampajte ovu stranicu
POSETA STUDENATA PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE U NOVOM SADU
23 maj 2017

POSETA STUDENATA PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE U NOVOM SADU

Studenti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, u pratnji asistentkinje Tatjane Vučurević, učestvovali su u radionici u okviru nacionalnog projekta ,,Budućnost za#5'' koji je pokrenila ,,Unija srednjoškolaca Srbije'' a podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca – Cola Fondacije. Radionica je održana u prostorijama Privredne komore Srbije u Novom Sadu.

,,Budućnost za#5'' je nacionalni projekat koji ima za cilj da edukuje mlade ljude kako da pronađu odgovorajući posao za sebe u skladu sa sopstvenim preferencijama, budu aktivniji i hrabriji u tom procesu, sa ključnim elementom a to je konstantno učenje bilo ono formalno ili neformalno.
Radionica je bila podeljena u dve tematske celine u kojoj su studenti prvo čuli predavanje pod nazivom ,, Works at SAM SVOJ GAZDA'', gde su saznali šta im je sve potrebno za osnivanje preduzeća, koji su to osnovni pojmovi poslovanja kao i koje forme preduzeća postoje i šta je potrebno za vođenje sigurnog poslovanja. Tokom drugog dela radionice predstavili su se mladi preduzetnici koji su govorili o svom poslovanju od početnih koraka same ideje pa do realizacije. Uspešna preduzetnica, osnivač online pretplate globalnih brendova, koji stižu na kućnu adresu, govorila je o teškoćama i prednostima koje ovaj savremen vid poslovanja nosi, kroz iskustva u radu sa specifično ženskom populacijom.
Studenti su aktivno učestvovali u radionici gde su pokazali znanje iz predmeta Menadžment, a u okviru kog je učešće u ovom projektu označeno kao praktični deo nastave.