utorak, 28 jun 2022 17:35

Održan informativni dan za Erasmus+ program mobilnosti na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu

U amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu u četvrtak, 27. juna 2022. godine, sa početkom u 11:00h održan je info dan za mobilnosti u okviru Erasmus+ programa. Otvarajući informativne dane, prof. dr Nikola Puvača, prodekan za međunarodnu saradnju i šef kancelarije za međunarodnu saradnju Fakulteta, istakao je značaj novog Erasmus+ programa koji će u narednim godinama pružiti mnogo više prilika za finansiranje, učenje i usavršavanje.

Studenti, kao i zaposleni na Fakultetu su dobili detaljne informacije o mobilnostima, vrstama mobilnosti, iznosima stipendija, prednostima i značaju mobilnosti, načinu i procesu konkurisanja za ovaj program. Ovom prilikom je prof. Puvača istakao da su prioriteti novog programa podrška inkluziji, digitalna transformacija, zaštita životne sredine, borba protiv klimatskih promena i učešće u demokratskom životu.

Preko projekata koje finansira Erasmus+, studenti i zaposleni na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu su u mogućnosti da odlaze na razmene u zemlje širom sveta. Erasmus+ omogućava obrazovnim ustanovama da značajno unaprede profesionalni razvoj svojih zaposlenih i studenata a preko projekata koji podržavaju razvoj, razmenu i primenu inovativnih praksi.

Takođe, ovom prilikom su studentima i zaposlenima predstavljeni brojni partneri iz Turske, Španije, Italije, Kipra, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Litvanije, Grčke i mnogih drugih zemalja. Svi prisutni su upoznati sa zvaničnim dokumentima vezanim za proces selekcije i procedurom za prijavljivanje kandidata.

Svi koji su zainteresovani za program Erasmus+ mogu se obratiti Kancelariji za međunarodnu saradnju Fakulteta ili koordinatoru Erasmus+ programa, prof. dr Nikoli Puvači.

Prof. dr Nikola Puvača

Otkrijte FIMEK

Razvoj karijere

Razvoj karijere

FIMEK svojim studentima pruža mogućnost prakse i upoznavanja sa radom preduzeća iz raznih oblasti.
Kancelarije za saradnju

Kancelarije za saradnju

Klikom na naslov ili na "opširnije" možete pročitati detaljne informacje o svakoj kancelariji.
Studentske prakse

Studentske prakse

Stručna praksa je obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.
FIMEK aktivnosti

FIMEK aktivnosti

Ovde se nalaze sva obaveštenja vezana za FIMEK aktivnosti, tribine, novosti u vezi sa tribinama i intervju-e.
FIMEK u poseti

FIMEK u poseti

Sva obaveštenja vezana za FIMEK-ove posete školama. Mi smo uvek spremni da širimo krug prijatelja!
moodle