Odštampajte ovu stranicu
Kompanija NIS uspostavila  saradnju sa FIMEK-om u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu
08 jun 2022

Kompanija NIS uspostavila saradnju sa FIMEK-om u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu

FIMEK je još jednom potvrdio da je uvek u društvu najboljih!

Kompanija NIS uspostavila je saradnju u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu sa tri obrazovne institucije među kojima je i naš Fakultet.

Saradnja će se odvijati posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“, u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu i stipendira studente iz Srbije. U okviru programa NIS je do sada uspostavio saradnju sa 34 fakulteta u Srbiji među kojima je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment jedini privatni fakultet.

Dragan Soleša, dekan FIMEK-a, rekao je da se Fakultet već više godina trudi da izvrši transfer znanja u realan sektor. "Mi gledamo NIS kao prestižnu kompaniju, kao mesto gde bi naši najmlađi i najtalentovaniji mogli da primene teoretsko znanje sa fakulteta u realnom sektoru, a isto tako i da na realnim problemima na polju naučnog istraživanja dođu do novih proizvoda, do novih ideja i patenata, koje bismo zajedno sa ovako prestižnom kompanijom mogli da plasiramo društvu u celini", istakao je profesor Soleša.

"Ova saradnja će biti značajna i za nas i za fakultete. Neki će možda i izabrati našu kompaniju za buduće mesto rada", izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Saradnjom su predviđena razmena znanja i iskustava, zajednička naučna istraživanja i projekti, obuke i treninzi, stručna savetovanja i konsultacije, organizacija međusobnih gostujućih predavanja, podrška studentima u izradi naučnih radova, kao i stručne prakse za studente u skladu sa potrebama i mogućnostima kompanije.