Odštampajte ovu stranicu
Svečani prijem nove generacije studenata na FIMEK-u
06 okt 2020

Svečani prijem nove generacije studenata na FIMEK-u

Svečani prijem brucoša održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ povodom prijema studenata u akademsku 2020/2021. godinu. Novoj generaciji obratio se prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i poželeo dobrodošlicu na prvu godinu studija.

,,Bez obzira što nas je zadesila globalna pandemija mi imamo odličan upis, što je rezultat našeg višegodišnjeg rada u borbi za kvalitet i zauzimanje prestižnog mesta, na kom se FIMEK danas nalazi.’’- istakao je profesor Soleša. Pored navedenog dekan Soleša je naglasio da znanje postaje moć više nego ikada do sada, što predstavlja istorijsku priliku za našu zemlju, da sistemskim ulaganjem u znanje svojih najproduktivnijih slojeva i naraštaja izbore za sebe povoljniji položaj u novom svetskom poretku koji se uspostavlja.

Na kraju, Tamara Krstić, direktor marketinga, predstavila je mentore svakog studijskog programa i pozvala studente da se uključe u vannastavne aktivnosti Fakulteta, kao i u rad Studentskog parlamenta, kako bi stekli nova iskustva, veštine i znanja, pored savremene i interaktivne nastave. Svečani prijem završen je podelom udžbenika nakon čega su brucoši sa svojim mentorima nastavili svoj prvi studentski dan na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.