Odštampajte ovu stranicu
Završnica manifestacije "Look into the Future" na FIMEK-u
13 dec 2019

Završnica manifestacije "Look into the Future" na FIMEK-u

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 10.12.2019. godine održana je završnica manifestacije ’’Look into the Future’’ u okviru koje je održana modna revija dece iz novosadskih škola i vrtića i uručene nagrade srednjoškolcima, učesnicima instagram takmičenja ’’Set the Influence’’.

Cilj manifestacije je da se podstaknu mladi u razmišljanju o znanjima i veštinama koja će im biti neophodna u budućnosti, kao i da ih motiviše da na kreativan način izraze viziju sebe i sveta oko sebe u budućnosti.

Prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu je imala uvodnu reč kada je pozdravila sve prisutne i čestitala nagrađenim učenicima na uspehu.

Prikazano je 16 najboljih instagram fotografija srednjoškolaca a za najbolju je proglašena fotografija i tekst Nine Bertić, učenice Gimnazije ,,Isidora Sekulić’’ iz Novog Sada koja je nagrađena besplatnom školarinom za sve četiri godine na FIMEK – u i računarom za školu koju pohađa. Drugo mesto i nagrada od 50 odsto popusta na ukupnu školarinu dodeljena je Nikolini Zec, učenici Srednje tehničke škole ,,Mileva Marić’’ iz Novog Sada dok je treću nagradu i popust od 30 odsto na ukupnu školarinu pripala Vuku Ružiću učeniku Srednje škole ,,MC Vison Academy’’ iz Novog Sada. Preostali takmičari su uz prisustvo svojih mentora nastavnika, nagrađeni vrednim i zanimljivim poklonima od strane mnogobrojnih sponzora, koji su se sa zadovljstvom priključili manifestaciji. Predsednica udruženja ,,Čepom do osmeha’’ Vanja Petković se obratila prisutnima i najavila da će i na FIMEK-u biti postavljene kutije koje omogućavaju da svako priloži čepove predviđene za pomoć dece sa invaliditetom.

Prof. dr Maja Ćirić, prodekan za akreditaciju i idejni tvorac manifestacije je istakla da je izuzetno zadovoljna realizacijom i zahvalila studentima treće godine studijskog programa Informatika koji su napravili landing page u okviru FIMEK web sajta sa svim pojedinostima i informacijama o samoj manifestaciji i video koji prikazuje sve aktivnosti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment kroz godine postojanja. Cilj manifestacije je ostvaren, srednjoškolci su na najbolji način pokazali da ipak razmišljaju o svojoj budućnosti i kroz pitanja koja postavljaju sebi i svetu oko sebe dali odgovore kroz autorske kreativne fotografije.

Program je uveličao muzički nastup novosadskog srednjoškolskog benda DO RE MI a na samoj završnici upriličen je koktel za sve učesnike i zvanice.