Odštampajte ovu stranicu
Maturanti plesali u istom ritmu i ove godine
20 maj 2019

Maturanti plesali u istom ritmu i ove godine

Maturanti iz cele Srbije su 17.5.2019. godine, istovremeno sa brojnim vršnjacima širom Evrope, zaplesali čuveni maturantski ples – kvadril.

Tačno u podne, na platou ispred Sportskog i poslovnog centra ,,Vojvodina“, okupilo se oko 1.000 mladih, odevenih u crvene i plave majice, koji su, nakon ,,obaveznog dela programa“, složno zaplesali i tradicionalno srpsko kolo. Međunarodna manifestacija PLES MATURANATA,koju trinaestu godinu za redom organizuje koordinatorka Drinka Kecman, podržana je od strane Uprave za kulturu Grada Novog Sada, kao i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK.

Tokom svečanog programa otvaranja manifestacije, maturantima su se obratiti prijatelji manifestacije i sponzori. Prof. dr Dragan Soleša, dekan FIMEK-a, pozdravio je maturante i poželeo im puno sreće i uspeha u ovom periodu, kada su pred jednom od najvažnijih odluka u životu, a to je odabir i upis fakulteta. Manifestacija PLES MATURANATA godinama ima humanitarni karakter i u saradnji sa ,,Udruženjem za borbu protiv Dijabetesa Novi Sad“ podiže svest o dijabetesu među mladima.

Nakon otplesanog kvadrila maturantima je priređena nezaboravna proslava uz vrhunsku muziku.