Odštampajte ovu stranicu
Počelo 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’
23 jan 2019

Počelo 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’

U amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, 21.01.2019. godine počelo je 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’ tradicionalno organizvano za maturante iz Vojodine.

U ovogodišnjem ciklusu takmičenja učestvovaće 45 škola iz 24 grada Vojvodine. Učesnike koji se pokažu kao najbolji očekuju brojne nagrade i stipendije na FIMEK – u i Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

,,Lideri smo ne samo kada je reč o takmičarskim manifestacijama za đake osnovnih i srednjih škola, već i visokog obrazovanja. Ove godine naše takmičenje dobija nove dimenzije stvaralaštva i kreativnosti. Ono po čemu smo prepoznatljivi jeste da nagrađujemo znanje. Manifestacija je ponos Fakulteta sa ciljem da neguje kvalitet, znanje i sve što odlikuje savremenog, akademski obrazovanog čoveka.’’ – istako je prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Kroz takmičenje i zabavu, maturanti jačaju timski duh i sposobnosti kao što su inovativnost, kritički stav i inicijativnost.