Odštampajte ovu stranicu
Doc. dr Nikola Puvača učesnik na Međunarodnom kongresu "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane’’ u Novom Sadu
23 okt 2018

Doc. dr Nikola Puvača učesnik na Međunarodnom kongresu "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane’’ u Novom Sadu

Svečano otvaranje 4. Međunarodnog kongresa "Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane" i 18. Međunarodnog simpozijuma ,,Tehnologija hrane za životinje’’ a u okviru događaja ,,Food Tech’’, održano je 23.10.2018. godine u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) u kongresnom centru Master, u Novom Sadu.

U okviru kongresa naučnici iz ukupno 23 zemlje predstaviće rezultate najnovijih naučnih dostignuća iz oblasti nauke o hrani i nauke o hrani za životinje u okviru 80 usmenih i 190 saopštenja predstavljenih u okviru poster sekcije.

Među učesnicima je i naš doc. dr Nikola Puvača, član naučnog odbora Simpozijuma, koji će predstaviti svoja istraživanja pod nazivom "Dietary allicin (diallyl-thiosulfinate) influence on chicken meat quality, cholesterol concentration, lipid oxidation and blood lipid profile" u vidu usmenog sapštenja, kao i dva naučna rada pod nazivom "The poultry red mite Dermanyssus gallinae: biology and significance of essential oils as the natural repellents" i "Effects of Artevida® nutritional formula in early stage of broiler chicken nutrition" u okviru poster sekcije.

Ceremoniji svečanog otvaranja kongresa pristustvovali su visoki zvaničnici iz političkog života Srbije, predstavnici Evropske komisije, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, predstavnici Republičkog ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, predstavnici Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine, te brojni gosti iz zemlje i sveta.