O Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

Privredna Akademija

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu je prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini. Univerzitet Privredna akademija osnovan je 2000. godine, od strane prof. dr Slavka Carića, vrhunskog stručnjaka iz oblasti prava i veoma cenjenog profesora i naučnog radnika iz oblasti Privrednog prava i Međunarodnog privrednog prava i to ne samo u našoj zemlji nego i u inostranstvu. Prof. dr Slavko Carić je osnovao Univerzitet Privredna akademija sa ciljem da u uslovima ubrzane rekonstrukcije naše privrede, države i pravosuđa, obrazuje vrhunske kadrove iz oblasti prava i ekonomije, koji će već u toku školovanja primenjujući znanje iz celog sveta, biti osposobljeni da samostalno rešavaju složene probleme u našoj privredi, kao i da se osposobe za one ciljeve i zadatke, u našoj privredi i društvu, koji se očekuju u narednom periodu.

Od osnivanja do danas, prateći trendove razvoja visokog obrazovanja, Univerzitet je prerastao u prestižnu visokoškolsku ustanovu koja kroz interakciju naučnoistraživačkog i obrazovnog rada, rukovodeći se potrebama okruženja i studenata, pruža širok i fleksibilan spektar visokokvalitetnih programa. Univerzitet Privredna akademija poseduje i međunarodni sertifikat koji potvrđuje da je sistem kvaliteta Univerziteta Privredna akademija, za delatnost pružanja obrazovnih usluga i naučno istraživanje u oblasti visokog obrazovanja, usklađen sa zahtevima međunarodnog standarda ISO 9001:2008, izdat od strane austrijske sertifikacione kuće TÜV AUSTRIA CERT iz Beča.

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu čvrsto je pozicioniran na domaćem tržištu visokog obrazovanja. Univerzitet je akreditovan od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije i poseduje Dozvolu za rad izdatu od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

U sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu nalaze se četiri akreditovana Fakulteta:


Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu - www.pravni-fakultet.info

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu - www.fimek.edu.rs

Stomatološki fakultet u Pančevu i - www.stomatoloskifakultet.rs

Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansija u Beogradu. - www.mef.edu.rs


Više o Univerzitetu pogledajte na : www.privrednaakademija.edu.rs

Akreditacija Univerziteta : www.privrednaakademija.edu.rs/akreditacija

Reč Rektora : www.privrednaakademija.edu.rs/o-univerzitetu/rec-rektora-univerziteta

Više iz ove kategorije IN MEMORIAM »
e-upis
banner-eumaster-study