Održano predavanje ,,Misli pametno – recikliraj''

06 novembar 2017 | Novosti | Štampa

U amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment 31.10.2017. godine održano je predavanju "Misli pametno - recikliraj" u okviru projekta GREEN FASHION, koje je održala prof.dr Jelena Kiurski, šefica katedre za Ekologiju.

Projekat GREEN FASHION sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu- Kancelarije za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije LAP-a za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola, kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) iz Novog Sada .

Uvodnu reč na predavanju je imala Danijela Ignjatić, koordinator projekta koja je ukratko i predstavila sve aktivnosti u okviru realizacije samog projekta i pozvala prisutne srednjoškolce iz Gimnazije Laza Kostić i srednje škole MC Vison u Novom Sadu, da naprave modele za učešće u Modnoj Reviji – GREEN FASHION.
Prof.dr Jelena Kiurski je govorila na temu reciklaže, fazama sprovođenja reciklaže, postupcima razdvajanja otpada i obradi otpada. Koja su to dva značajna ekološka aspekta na koja utiče reciklaža. Predstavljene su zanimljivosti samog procesa kao i ekološke zapovesti.
Srednjoškolci su mogli da čuju zaključak da reciklaža predstavlja jedan od najboljih načina za očuvanje životne sredine, što i predstavlja cilj samog projekta, a to je promena svesti mladih o važnosti recikliranja.

Održano predavanje ,,Misli pametno – recikliraj''

     

e-upis