Svečani prijem brucoša

10 oktobar 2017 | Novosti | Štampa

U amfitetru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 02.10.2017. godine održan je svečani prijem brucoša, čime je počela akademska godina generacije 2017/2018.

Predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prof. dr Marijana Carić, dekan prof. dr Dragan Soleša i prof. dr Jožef Kabok, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost pozdravili su i poželeli dobrodošlicu mladim studentima.

Prof. dr Dragan Soleša je čestitao studentima početak studija, početak akademizma i ulaska u riznicu obrazovanja. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment je prestižna naučnoistraživačka ustanova, na kojoj je do sada diplomu steklo preko 1500 studenta, osnovnih akademskih studija, što je bio zanimljiv podatak koji su brucoši čuli u uvodnom delu svečanog prijema. „Svršeni studenti, danas zauzimaju brojna značajna mesta u državnim službama, naučnoistraživačkim institucijama, kompanijama i školama kako u zemlji, tako i u inostranstvu", napomenuo je dekan Soleša. Na FIMEK – u se ističe ulaganje u razvoj međunarodne saradnje kroz projekte, saradnju sa inostranim univerzitetima, objavljivanje radova u međunarodnim časopisima i učestvovanje na internacionalnim konferencijama i seminarima, samo su neki od efekata pomenute saradnje. „Dragi studenti ovo će biti vaš vek, u kome će te imati mogućnost da date svoj doprinos za dobro ili ne." – nastavlja dekan Soleša i završava sa rečima: „Poruka koju vam na kraju prenosim kao životni moto, na ovom vašem akademskom putu, je da kada birate stranu budete uvek na strani dobra, a ako se ne setite ni jedne moje reči, setite se drevnih mudrih reči koje je izrekao veliki filozof Seneka: , Život je poput priče, nije važno koliko je dug, već koliko je dobar'."
„Meni je zadovoljstvo da vas pozdravim i želim da vam kažem da ste napravili dobar izbor, zbog činjenice da smo mlad Univerzitet trudimo se da brzo napredujemo kroz konstantna ulaganja u resurse i praćenje trenda u obrazovanju, referentnost naših profesora i proširivanju studijskih programa." – naglasila je prof. dr Marijana Carić i dala studentima savete kako da uspešno završe Fakultet i prošire svoja znanja, ali kako i da obagate svoj studentski život brojnim vannastavnim aktivnostima koje se organizuju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžmnet.
Nakog obraćanja prof. dr Jožefa Kaboka, pomoćnika pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koji je istakao uspešnu saradnju FIMEK-a i ovog sekretarijata, svim brucošima podeljeni su udžbenici i prigodni pokloni za uspešan početak studija.

Svečani prijem brucoša

e-upis