FIMEK u poseti Republici Gabon

17 jun 2016 | Novosti | Štampa

Predstavnici Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe za region Centralne Afrike gospođa Branka Vijoglavin i gospodin Milomir Todorović, predstavili su Univerzitet Privredna akademija i pomenute fakultete u Republici Gabon.

Predstavnici fakulteta su organizovali brojne aktivnosti u cilju predstavljanja Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment uz veliku podršku većeg broja lokalnih volontera, ali i velikog broja lokalnih i državnih predstavnika, kao što su gospođa Aperano Leonie, vlasnica gimnazije „Ncorere", gospođa Carole, predstavnica Ministarstva inostranih poslova, gospodin Maxima, pomoćnik ministra inostranih poslova, gospođa Berre, predstavnica Ministarstva prosvete, gospođa Morise, predstavnica Ministarstva odbrane i gospodin Jean Marrie, predstavnik Ministarstva za visokoškolsko obrazovanje.
Prilikom posete Republici Gabon, predstavnici Univerziteta Privredna akademija predstavili su studijske programe i mogućnosti studiranja na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i FIMEK-u i putem televizije, radija i dnevnih novina. Kroz brojne susrete sa predstavnicima lokalnih zajednica, ostvarena je uspešna saradnja i na taj način omogućena podrška realizaciji projekta koji za cilj ima predstavljanje oba fakulteta. Tokom posete posećeno je dvanaest gimnazija (državne, crkvene i privatne), dok je u gimnaziji Ncorere, izložen pult na kome su svi zainteresovani đaci mogli da dobiju potrebne informacije uz flajere i brošure oba fakulteta.

Na sledećem snimku predstavljene su promotivne aktivnosti Univerziteta Privredna akademija od kojih se posebno izdvaja televizijsko gostovanje u centralnom državnom dnevniku, kao i posebna reportaža sa jedne od prezentacija.

e-upis