Novosti

Ovde se nalaze novosti FIMEK-a kao i sva obaveštenja spojena u jedan feed na FIMEK-u i u drugim kategorijama (Kursevi, Alumni, Saradnja). Možete se pretplatiti na RSS Feed klikom na ikonicu u gornjem desnom uglu.

28 april 2017 | Novosti

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 28.04.2017. godine održan je sastanak povodom uspostavljanja saradnje sa Južnim federanim univerzitetom iz Rusije.

Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, ugostio je u svom kabinetu predstavnicu Južnog federalnog univerziteta, Olgu Vasiljevnu Popov, koja je posetila Fakultet u pratnji prof. dr Mitra Lutovca. Sastanku su prisustvovali i doc. dr Radivoj Prodanović, prodekan za kvalitet i razvoj i doc. dr Radovan Valadisavljević, prodekan za nauku na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Prof. dr Dragan Soleša i Olga Vaseljevna Popov potpisali su sporazum o sradnji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Južnog federalnog univerzitet.

Prilikom razgovora zaključeno je da buduća saradnja pruža mnoge mogućnosti, sa akcentom na zajedničkom radu na projektima, zatim razmeni nastavnih planova kao i nastavnih metoda i literatura, te saradnje u oblasti izdavačke delatnosti. Takođe, predviđena je i mobilnost studenata i nastavnog osoblja FIMEK – a. Uzajamno organizovanje seminara, simpozijuma i stručno naučnih konferencija je navedena kao još jedna od opcija ove saradnje.

Opširnije...
21 april 2017 | Novosti

Na Univerzitetu Privredna akademija u petak, 21. aprila 2017.godine održana je radionica „Usklađivanje srpskog zakonodavstva sa pravnim tekovnima Evropske unije" u okviru Žan Mone modula: Pristupanje Srbije Evropskoj uniji, odobrenog za finansiranje od strane Evropske komisije, Izvršne agencije za programe iz oblasti obrazovanja, medija i kulture (EACE) .

radionica o usklađivanju srpskog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU

Opširnije...
15 mart 2017 | Novosti

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu bio je domaćin gospodinu Miletu Novakoviću, policijskom pukovniku u penziji, koji je održao predavanje pod nazivom „Zemunski klan, ubistvo premijera Đinđića, akcija Sablja, neispričana priča".

Opširnije...
08 mart 2017 | Novosti

Na Međunarodnom sajamu obrazovanja „PUTOKAZI", koji se od 06. do 08. marta održava po dvanaesti put na Novosadskom sajmu prvi put su uručena priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama, među kojima se kao nosilac Velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja istakao Univerzitet Privredna akademija.

Opširnije...
26 januar 2017 | Novosti

Na završnoj svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas" koja je održana 23. januara 2017. godine, u holu zgrade Pokrajinske vlade, uručene su nagrade najuspešnijoj osnovnoj i srednjoj školi u Vojvodini.

Opširnije...
22 decembar 2016 | Novosti

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 22.12.2016. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2016" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han" osnovnoj školi „Đura Jakšić" iz Kikinde, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

Opširnije...
e-upis