Novosti za međunarodnu saradnju

Ovde se nalaze novosti FIMEK-a vezano za međunarodnu saradnju. Možete se pretplatiti na RSS Feed klikom na ikonicu u gornjem desnom uglu.

Univerzitet Privredna Akademija i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu otpočeli su stratešku saradnju sa mađarskom visokoškolskom institucijom - BKF Univerzitet Primenjenih Nauka iz Budimpešte. BKF Centar znanja, osnovan krajem maja meseca, predstavlja kamen temeljac dugoročne saradnje između ove dve institucije.

Centar znanja u Novom Sadu, smešten je u zgradi Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, i potencijalno će funkcionisati kao kampus i / ili istraživački centar u budućnosti.

Univerzitet Privredna Akademija je prvi privatni akreditovani Univerzitet u Vojvodini. Osnovna vrednost nastavnog procesa obe visokoškolske institucije jeste moderno obrazovanje koje prati tržišne zahteve, kao i međunarodni pristup.

Međunarodni sporazum tiče se razmene nastavnog osoblja a postoje planovi i za pokretanje zajedničkih programa u Srbiji na engleskom, srpskom i mađarskom jeziku.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovali su Pál István Kiss, izvršni direktor i  Árpád Papp-Váry, prorektor, u ime BKF, dok su prof. dr Marko Carić, zamenik predsednika Saveta Univerziteta i doc. dr Dragan Ilić, prodekan za međunarodnu saradnju, u ime Univerziteta Privredna Akademija i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

BKF osnovao Centar znanja u Srbiji

Opširnije...